TOKİ Van'da 1708 konutu teslim ediyor

Güncelleme Tarihi:

TOKİ Vanda 1708 konutu teslim ediyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2011 11:45

Van'daki depremin ardından özellikle barınma sorunu yaşayan depremzedeler için çalışmalarını hızlandıran Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), bin 708 konutu sahiplerine teslim etmeye başladı.

Haberin Devamı

TOKİ, Van'daki depremin yol açtığı acil barınma sorununun biran önce çözülmesi için kentte inşa ettiği bin 708 konutun teslimini öne aldı ve geçici kabul aşamasında olan konutların, oturulmaya hazır olan bloklarından başlanarak dairelerin hak sahiplerine teslimine başlanıldı. İdare, bu sayede yaklaşık 10 bin depremzedenin barınma sorununu çözmüş olacak.

TOKİ Van'da 1708 konutu teslim ediyor / Foto Galeri

Binalarda ve çevre düzenlemesindeki eksik giderme çalışmaları da hızla devam ediyor. Van'daki depremzedelerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla bugüne kadar 6 bin konteyner ve 2 bin 944 kalıcı konut ihalesi gerçekleştiren TOKİ, bin 808 kalıcı konutu da ihale aşamasına getirdi.

Depremzedelerin konutlara bir an önce taşınması amacıyla geçici kabul işlemlerinin tamamlanmasını beklemeden, “geçici işgal” ile hak sahiplerini konutlarına kavuşturmayı kararlaştıran İdare, bu kapsamda Van merkez Korubaş köyünde bin 58 adet, Van merkez Bardakçı köyünde 426 adet, Van Bostaniçi'nde de 224 adet olmak üzere toplam bin 708 konutu sahiplerine teslim etmeye başladı.

TOKİ, konutların elektrik, su ve kanalizasyon gibi alt yapı eksiklerinin tamamlanması amacıyla da talep yazılarını ilgili kurumlara gönderdi.

KDV'leri de peşin alınmayacak

Konutların teslim işlemleri sırasında “3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu” kapsamında peşin olarak tahsil edilmesi gereken konut fiyatının yüzde 1'i olan KDV bedelleri de depremzedelerin mağduriyeti gözetilerek peşin alınmayacak. Söz konusu bedeller, alıcıların taksit tutarlarına yansıtılacak. Konut fiyatları ortalama 100 bin lira olan konutların KDV bedeli olan yaklaşık bin lira, depremzedelerden peşin alınmamış olacak.

İlk ödeme önümüzdeki yılın mart ayında

TOKİ, Van'daki depremzedelere konutlarının taksit ödemeleri konusunda da destek oldu. Konut alacak olan hak sahiplerinin taksit ödemeleri ertelendi. Buna göre, konutlarını geçici kabulle teslim alacak depremzedelerin taksit ödemeleri önümüzdeki yılın mart ayında başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!