Denizli'de 10 bin kişi vergi barışını bozdu

Güncelleme Tarihi:

Denizlide 10 bin kişi vergi barışını bozdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2011 11:21

DENİZLİ’de, ’Vergi Barışı’ olarak bilinen Cumhuriyet tarihinin en büyük vergi affından faydalanıp, vergi borçlarını yapılandıran 75 bin 141 mükelleften 10 bin 814’ünün, ilk üç taksidi ödeyemediği bildirildi. Bu nedenle yapılandırılması bozulan vergi tutarı 109 milyon 277 bin lira olduğu belirtildi.

25 Şubat’ta yürürlüğü giren 6111 Sayılı Kanun kapsamında Cumhuriyet tarihinin en büyük vergi barışı hayata geçirilmiş, Denizli’de de 75 bin 141 mükellef yasadan faydalanarak 285 milyon 815 bin liralık vergi ve diğer kamu borçlarını yapılandırmıştı. Borcunu yapılandıran mükelleflerden 10 bin 814’ü ilk üç taksidi ödeyemedi. Yasa kapsamında 18 taksitte ödenmesi gereken borcun üçünü yatırmayan mükelleflere ait 109 milyon 277 bin lira tutarındaki yapılandırma bozuldu. Denizli Vergi Dairesi Başkan Vekili Muharrem Dörtkol, taksitlendirilen tutarın haziran, temmuz ve eylül aylarındaki ödemelerinden en az birini yapanların yapılandırma hakkını sürdürdüklerini, hiç ödeme yapmayanların ise bu haklarını kaybettiklerini söyledi.

Ödeme yapmayan mükelleflerin yapılandırma hakkını kaybettikleri için borçlarının eski haline döndüğünü, ayrıca 25 Şubat’tan bu yana her ay için yüzde 1.40 gecikme zammı ilave edildiğini belirten Dörtkol, "Kanundan yararlanma hakkını kaybeden mükellefler hakkında takip ve icra işlemi başlatılıyor. Bu kişi ve kurumların banka hesaplarına bloke koyma, üçüncü kişilerin alacaklarının haczi, menkul ve gayrimenkul mallarının satılarak paraya çevrilmesi söz konusu. Bir taksit yatıran mükelleflerin kasım ayındaki taksitlerini de mutlaka yatırmaları gerekiyor" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!