TÜSİAD'dan deprem mesajı

Güncelleme Tarihi:

TÜSİADdan deprem mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2011 11:27

Van’da gerçekleşen 7.2’lik depremin ardından iş dünyasından mesajlar geliyor. TÜSİAD Yönetim Kurulu, Van’da yaşanan deprem felaketinin ardından konuyla ilgili olarak hataları yeniden gözden geçirme zamanı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

TÜSİAD’ın açıklamasında şu ifadelerine yer verildi:      

“Van'da yaşanan deprem felaketinde yine aynı acıları yaşamanın üzüntüsünü duyuyoruz. Vatandaşlarımızın acılarını paylaşıyoruz. Felaket nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz. Enkaz altında kalan vatandaşlarımızın bir an önce kurtarılmasını ve bu acı tablonun daha fazla ağırlaşmamasını umut ediyoruz.   

Felaket karşısında bölgeye yardım iletmek amacıyla herkesin seferber olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. TÜSİAD olarak deprem bölgesine yardım için üyelerimize bir çağrı yaparak destek ağı oluşturduk. Üyelerimiz bölgeye yardım için başlatılan çalışmalara TÜSİAD kanalıyla da destek sağlamaktadır.

Deprem kuşağında yer alan bir ülke olarak bu felaket karşısında ihmallerimizi ve hatalarımızı yeniden gözden geçirmemiz gerekmektedir. Her yeni felakette aynı tablo ile karşılaşmamak ve aynı soruları sormamak için deprem bilincinin her yönüyle sürekliliğini koruduğu bir Türkiye olabilmeyi ümit ediyoruz. Bu konuda devlet, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının bütünsel ve kapsamlı ortak bir çalışma yapması önem taşımaktadır. TÜSİAD olarak böyle bir çalışmanın içinde yer almaya hazırız."

Haberin Devamı

 

HİSARCIKLIOĞLU: DAHA SIKI SARILMAK ZORUNDAYIZ

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Van'daki felaketin acısı çok büyük, birbirimizedaha sıkı sarılmak zorundayız” dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Van'da meydana gelen 7,2büyüklüğündeki deprem felaketi üzerine bir mesaj yayımladı.

Türkiye'nin büyük bir tabii afetle daha karşı karşıya kaldığını kaydedenHisarcıklıoğlu, terörle yanan Türkiye'nin, acılarının üstüne bir de büyük depremfelaketi eklendiğini ifade etti.

 

 Hisarcıklıoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi;

 

“Dualarımız, can kaybının az olması için. Bölge halkına ve milletimizegeçmiş olsun. Van'da Tabanlı köyü merkezli olarak 7,2 büyüklüğünde gerçekleşendepremin olası büyük kayıpları ve acıları hepimizin korkusu ve endişesidir. Doğalfelaketleri önlemek elimizde değil kuşkusuz. Ancak kayıpların en aza indirilmesiiçin ve yaraların en kısa sürede sarılabilmesi için 74 milyon yine tek yürekolacağız. Bu felaketle gelen gözyaşları hepimizindir. Acı hepimizindir.”

  

Haberin Devamı

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) ile Ankara İşadamları Derneği (ANKİAD), Van'da meydana gelen depremden üzüntü duyduklarını bildirdi.

TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, yaptığı yazılı açıklamada, deprem dolayısıyla büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, “Edirne'den Kars'a, Şırnak'tan Aydın'a bizim olan ve üzerinde yaşayan kardeşlerimizin acısını yüreğimizden hissettiğimiz bu topraklarda yine derin bir acı yaşıyoruz. Geçen hafta yüreğimiz Hakkari'de atıyordu, bu hafta ise Van'da atıyor. Bütün milletimiz Vanlı kardeşlerimizin acısını içinde hissediyor. Onlar için dua ediyor ve ellerinden geleni yapmaya çalışıyor” ifadesini kullandı.

ANKİAD Başkanı Bülent Aktan da depremin Türk Milletini derinden üzdüğünü belirterek, can kaybının artmaması temennisinde bulundu. Aktan, bölgeye maddi ve manevi yardım yapılması çağrısında bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!