Afet mağdurlarına destek kredisi

Güncelleme Tarihi:

Afet mağdurlarına destek kredisi
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 14, 2011 10:09

DoÄŸal afet maÄŸduru esnaflara 100 bin TL acil destek kredisi verilecek.

Haberin Devamı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, doğal afet nedeniyle iş yerleri zarar gören esnaf ve sanatkarlar ile KOBİ'lere KOSGEB tarafından 100 bin TL acil destek kredisi çıkardıklarını açıkladı.

Krediden faydalanmak isteyenler sadece 17 Ekim Pazartesi gününden yıl sonuna kadar baÅŸvuruda bulunabilecek.Â
 
Krediye, 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren yaÅŸanan doÄŸal afetlerde iÅŸyerleri zarar göre herkes baÅŸvurabilecek.Â

Bakan Ergün’ün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"01.01.2011 tarihinden itibaren ülkemizde yaşanan doğal afetler (özellikle sel, su baskını, deprem) yangın, v.b. durumlardan etkilenen, bu durumu ilgili resmi makamlardan belgeleyen ve KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı olan işletmelere KOSGEB tarafından 100.000 TL üst limitli ‘Acil Destek Kredisi’ verilecektir.

Haberin Devamı

Kredinin vadesi 24 ay olup; ilk 6 ayı ödemesiz, geri kalanı ise aylık eşit taksitler halinde ödemeli olacak ve kredi faizinin/kar payının tamamı KOSGEB tarafından karşılanacaktır.

İşletmeler kullanacakları kredi faiz desteği için bankalara, asgari 100.-TL olmak üzere, kredi tutarı üzerinden azami binde beş hizmet masrafını ve ipotek alınması halinde ise, ayrıca azami 750.- TL ekspertiz masrafını peşin olarak ödeyecektir.

KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı işletmeler; "Akbank T.A.Ş, Albarakatürk A.Ş.,  Anadolubank A.Ş , Denizbank A.Ş, Finansbank A.Ş, Garanti Bankası A.Ş, Türkiye Halk Bankası A.Ş, Türkiye İş Bankası A.Ş, Türkiye Finans Katılım Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O, Türk Ekonomi Bankası A.Ş, Şekerbank T.A.Ş. Yapı ve Kredi Bankası A.Ş’’ şubelerinden herhangi birine doğrudan başvuruda bulunabileceklerdir. KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı olmayan işletmeler ise KOSGEB Veri Tabanına kayıt yaptırdıktan sonra, bankalara başvurabileceklerdir."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!