"Cari işlemler açığı yükselecek"

Güncelleme Tarihi:

Cari işlemler açığı yükselecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2011 17:09

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Geçici Ekonomik Değerlendirme raporunu açıkladı.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD), Geçici Ekonomik Değerlendirme’sinde Türkiye’de cari işlemler açığının yükselmeye devam edeceğini, 2012’deki büyümenin ise azalarak yüzde 5.3 olacağını belirtti.

OECD Baş Ekonomist’i Pier Carlo Padoan Paris’te düzenlediği basın toplantısında örgütün Geçici Ekonomik Değerlendirme raporunu açıkladı. Raporda Türkiye ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

“Geniş tanımlı kredi koşulları daha sıkı hale gelirken, 2010 yılında yüzde 9’a yaklaştıktan sonra büyümenin 2011 yılında yüzde 6.5’a, 2012’de de yüzde 5.3’e düşmesi tahmin ediliyor. Cari açığının daha fazla yükseleceği, 2010'daki yüzde 6.6 seviyesinden 2012’de GSYİH’nın yüzde 8.9’una çıkacağı tahmin ediliyor.

Yetkililer, politika faiz oranlarında artış yapmadan yeni banka munzam karşılıklarının yükseltilmesi politikasının kredi ve ekonomik etkinlikte amaçlanan yavaşlamayı doğurup doğurmadığını yakından izlemeli ve gerektiğinde başka önlemler için hazırlıklı olmalı. Maliye politikası, açık bir harcama yörüngesi yoluyla sıkı kalmayı sürdürmeli. Bölgesel asgari ücrete geçilmesi gibi yapısal reformların devam etmesi, daha dengeli bir büyüme için zorunludur.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!