İngiltere, ‘İstanbul Finans Merkezi’ne destek veriyor ‘evdeki yangın’ı düşünüyor

Güncelleme Tarihi:

İngiltere, ‘İstanbul Finans Merkezi’ne destek veriyor ‘evdeki yangın’ı düşünüyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2011 00:00

İngiliz işadamlarını İstanbul’da ağırlamaya hazırlanan Türk-İngiliz İş Konseyi Başkanı ve Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, İngiltere ile Türkiye arasında 12 milyar dolarlık mevcut ticaret hacmini artırmanın önemli bir hedef olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

İngiliz yatırımcıların artık siyasi sorular sormak yerine Türkiye’nin ne kadar farklılaştığından söz ettiklerini aktaran Suzan Sabancı Dinçer, İngiltere’nin özellikle finans merkezi çalışmalarına destek verdiğini belirtti.

Yarın düzenlenecek 2’nci İngiltere-Türkiye İş Forumu öncesinde bilgilendirme toplantısı öncesinde bilgi veren DEİK Türk-İngiliz İş Konseyi (TİİK) Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, küresel ekonominin yeniden şekillendiği dönemde, Türkiye’nin önemli finans ve yatırım merkezlerinden biri olma şansını yakalamak için İngiltere gibi, doğal müttefiklerle geliştireceği işbirliklerinin büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. “İngiliz yatırımcılarla konuştuğunuzda, Türkiye’nin ne kadar farklılaştığı gündeme geliyor. Artık siyasi sorular hiç gelmiyor” diyen Suzan Sabancı Dinçer, dünyanın en önemli finans merkezlerinden Londra’nın bu alandaki deneyimlerinin, İstanbul için önemli fırsat oluşturduğunu da vurguladı. İngiltere’den Türkiye’ye yönelik yatırım iştahının olduğunu dile getiren Suzan Sabancı Dinçer, “Ancak dünyada şu anda o kadar büyük sorunlar var ki, öncelikleri şu anda evdeki yangını söndürmek” diye konuştu.

Haberin Devamı

En büyük mimarlık şirketi burada

TİİK Başkan Yardımcısı Remzi Gür ise, Avrupa’nın yavaş yavaş Türkiye’siz ticaretin olmayacağını anlamaya başladığını dile getirerek, İngiliz şirketlere “Siz sadece Türkiye’de değil, Türk işadamlarıyla üçüncü ülkelerde de çalışabilirsiniz” dediklerini aktardı. İngiltere’nin en büyük mimarlık grubu Foster&Partners’ın CEO’sunun şu anda İstanbul’da olduğunu bildiren Gür, bu temasların sonuçlarının önümüzdeki günlerde duyulacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!