İki üniversite mezunu seyyar köfteci

Güncelleme Tarihi:

İki üniversite mezunu seyyar köfteci
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2011 15:20

Mersin'de ataması yapılmayan öğretmen adayı 29 yaşındaki Göksal Sindar, seyyar tezgahta köftecilik yapıyor.

Karabük Üniversitesi Teknik Resim Bölümü Mobilya Öğretmenliği ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İktisat Bölümü mezunu olan Göksal Sindar, 2 yıldır yaptığı iş başvurularından olumlu sonuç alamayınca merkez Akdeniz İlçesi’ne bağlı Huzurkent Beldesi’nde ağabeyi Göksel Sindar’ın işlettiği eski model bir minibüste hizmet veren köftecide günlük 20 lira yevmiye ile ızgara başında çalışmaya başladı.

5 aydır porsiyonu 5 liraya köfte satan Göksal Sindar, teknik eğitim fakültesi mezunlarının devlet kadrosuna öğretmen olarak atanma şansının çok düşük olduğunu belirtip, "Elbette şimdi öğrencilerimle birlikte olmak isterdim. Ama atanan öğretmen sayısı çok az, mezun olan çok fazla. Teknik eğitim fakültelerine yatırım var, ama bunlar yetmiyor" dedi.

Birçok özel şirkete de iş başvurusunda bulunduğunu ancak olumlu sonuç alamadığını söyleyen Sindar, "Köftecilik yapan ağabeyim, ’boş gezme, iş buluncaya kadar gel yanımda çalış’ dedi. Ben de 5 aydır ızgara başında köfte pişiriyorum. Ben işi öğrenince ağabeyim bir şoförlük işinde çalışmaya başladı, tezgahı bana emanet etti. İnsanın yaptığı mesleğini mutlaka sevmesi gerekiyor. Yaptığım işten asla utanmıyorum. Kişi, ne iş yaparsa yapsın küçümsememelidir. Müşterilerim yaptığım köfteleri beğeniyor. Mesleğime uygun bir iş buluncaya kadar köftecilik yapmaya devam edeceğim" diye konuştu.

Yeğeni Furkan Can Sindar ile köfteci tezgahında müşterilerine hizmet eden iki üniversite mezunu Sindar, iş başvurularına gelecek olumlu yanıtları bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!