Lüks iftarı iptal eden yardıma koştu 57 milyon lira Afrika’ya yöneldi

Güncelleme Tarihi:

Lüks iftarı iptal eden yardıma koştu 57 milyon lira Afrika’ya yöneldi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2011 00:00

Başta Somali olmak üzere Afrika ülkelerine dönük yardım kampanya-larının parasal boyutu kısa sürede 57 milyon liraya yükseldi. Birçok şirket ve kurum, lüks sayılabilecek iftar davetlerini iptal edip, Afrika kampanyasına katıldı. Özel sektörde TOBB’un liderliğini yaptığı kampanyada rakam her dakika büyüyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE çapında yürütülen Somali ve diğer Afrika ülkelerine yardım kampanyalarına verilen destek her geçen gün çığ gibi büyüyor. Açlık ve kuraklığın pençesindeki Afrika ülkelerine yardım kampanyalarında önceki gün itibariyle Başbakanlık hesabında 10 milyon 74 bin 185 lira, Diyanet İşleri Başkanlığı hesabında da 32 milyon 54 bin 269 liralık yardım toplandı. Türk Kızılayı’na yapılan yardım 13 milyon lirayı aştı. İş dünyasının düzenlediği kampanyaların başını çeken Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin kampanyasına ise ayni yardımların yanı sıra 1 milyon 954 bin liralık tutara ulaşıldı. Toplam yardım rakamı 57 milyon lirayı aştı. Ayrıca Başbakan ve TBMM Başkanı’nın iftarları iptal edin çağrısına şirketlerden destek gelmeye devam ediyor.

1 milyon lira yolladı
Kuveyt Türk, personel ve müşterileri arasında başlattığı Somali’ye yardım kampanyasının yanı sıra kurum olarak da 1 milyon lira yardımda bulundu. Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinasyonunda bölgeye ulaştırılacak yardıma katkıda bulunmak  amacıyla 1 milyon lira nakdi yardımın Somali ve açlıkla mücadele eden Afrika’nın  diğer bölgelerine ulaştırılmak üzere ilgili hesaba aktarıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Şirketler yardım ediyor
TNT Ekspres ve çalışanları, kuraklık ve açlıkla karşı karşıya kalan Somali’ye 49 tonluk gıda ve para yardımı yaptı. TNT, 49 tonluk ilk gıda yardım paketlerini bölgeye ulaştırdı. Hava yoluyla taşınan 3  binden fazla yardım paketinde yer alan gıda ürünleri ve vitamin takviyeleri, Somali’de beslenemeyen 6 bin çocuğun 3 aylık gıda ihtiyacını karşılayacak.
TOBB’un kampanyasına İstikbal, Boytaş, Has Çelik ve Halat Sanayi ile Yeşilyurt Demir-Çelik 50’şer bin lira, Arap Türk Bankası ile Neta Uluslararası Taşımacılık 20’şer bin lira, Çağdaş Çorapçılık ve Umat Gümrük ise 10’ar bin lira yardımda bulundu.

İftar iptaline katıldılar
Somali’ye Türk Kızılay yoluyla bağış yapan Aşçıoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, “Her yıl 500 işadamına ramazan ayında geleneksel olarak verdiğimiz iftar yemeği yerine bu yıl o tutarı Somali’ye bağış yapmayı uygun gördük. Lüks otellerden aldığımız iftar teklifini, Kızılaya ödediğimiz makbuzu davet edeceğimiz işadamına mektup ekinde gönderip onun adına bağış yaptığımızı  bildireceğiz” diye konuştu. Pakpen Şirketler Grubu da her yıl geleneksel olarak bayi ve çalışanlarına yönelik düzenlediği 3 bin kişilik iftar daveti bütçesini Somali’ye Kızılay üzerinden aktarıyor.

Haberin Devamı

Bursalı işadamları 250 bin lira ayırdı

BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Afrika’ya 250 bin TL nakdi yardımda bulunma kararı aldı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Türkiye’de başlattığı “Afrika’ya Açlık Felaketine Yardım” kampanyasına destek vermenin ‘bir insanlık görevi’ olduğunu belirtti.

BMD perakende sektörüne çağrıda bulunuyor

BİRLEŞMİŞ Markalar Derneği (BMD), Alışveriş Merkezi ve Perakendeciler Derneği (AMPD), Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) ve Tescilli Markalar Derneği (TMD) Afrika’ya yardım kampanyası başlattı. BMD, yardım çağrısında bulunan bir mektubu, sektördeki firmaların yöneticilerine iletecek. BMD Başkanı Yılmaz Yılmaz, “Üyelerimiz yardımlarını doğrudan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı hesaplarına yatırabilecekler” dedi.

Haberin Devamı

İTO 40 tonluk uçak kiraladı

DOĞU Afrika’ya 300 bin Türk Lirası maddi yardımda bulunmayı kararlaştıran İstanbul Ticaret Odası (İTO), Somali’ye yardımların ulaştırılması için 40 tonluk kargo uçağı kiraladı. Uçak,  Diyanet İşleri ve Diyanet Vakfı işbirliğiyle düzenlenen yardım  kampanyasında toplanan yardımları, Somali’nin
başkenti Mogadişu’ya
ulaştıracak.

ATO 750 bin lira gönderiyor       

 ANKARA Ticaret Odası (ATO), Somali’ye yardım etmek için kampanya başlattı. Olağanüstü toplanan ATO Meclisi’nde Somali’ye yapılacak yardım miktarı 750 bin lira olarak belirlendi. ATO Meclis üyelerinin teklifleri üzerine yaklaşık 10 bin lirayı bulan huzur hakları ve üyelerin kasım ayı harcırahlarının da kampanyaya bağışlanması kararlaştırıldı. Ayrıca, ATO’nun Ramazan için özel bir otelde düzenlenecek iftar yemeği için ayırdığı bütçenin de kampanyaya bağışlanmasına karar verildi. İftar yemeğinin tutarının yaklaşık 25 bin lirayı bulduğu öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!