Akıllı telefona ‘fiyat demokrasisi’ gelecek, satışı 4 milyonu bulacak

Güncelleme Tarihi:

Akıllı telefona ‘fiyat demokrasisi’ gelecek, satışı 4 milyonu bulacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2011 00:00

Cep telefonundan internete bağlanma, uygulama çalıştırma, fotoğraf çekme deneyimi yaşatan akıllı telefonlar, Türkiye’de giriş seviyesi telefonların yerini alıyor.

Haberin Devamı

Bu yıl pazarda satılması beklenen 13 milyonun üzerinde cep telefonunun, yüzde 30’u yani 4 milyona yakınının akıllı özelliklere sahip olacağı tahmin ediliyor. Nokia Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü Timuçin Şentürk, pazarda akıllı telefonların ağırlıklı satılmaya başladığını belirterek, “Giriş seviyesi ürünler de akıllı telefon özellikleri kazanıyor. Nokia olarak dünyada hiç internete girmeyen 1 milyar kişiye mobil yoluyla internetle tanıştırmayı hedefliyor. Akıllı telefon fiyatları giderek düşüyor. Daha ulaşılabilir hale geliyorlar. Türkiye’de yılda satılan akıllı telefon sayısının 4 milyona çıkması bekleniyor” dedi.
E serisine yeni model
Türkiye’de bu yıl pazara sunacakları 30’a yakın yeni cep telefonu modelinin 15’inin akıllı telefon olacağını da vurgulayan Şentürk, şu bilgileri verdi: “Şu anda E6’yı lanse ediyoruz. E serisi telefonlarımız hem akıllı hem de uygun fiyatlarıyla çok satıyor.
E6, kurumsal ve bireysel ihtiyaçlara cevap veriyor. Symbian Anna işletim sistemine sahip. Hem tuşlu, hem de dokunmatik olarak kullanılabiliyor. Fiyatı 850-900 TL arasında olan cihaz, E71 ve E72 cihazlarını başarısını sürdürecek.”
Yılın ilk yarısının iyi geçtiğini ve pazarda paylarının halen yüzde 50’nin üzerinde bulunduğunu kaydeden Şentürk, şöyle konuştu: “Akıllı telefonlarda da liderliğimiz sürüyor. Hedeflerimizden biri akıllı telefonları demokratikleştirmek. Bir akıllı telefona sahip olma deneyimini daha çok insanın, daha ulaşılabilir fiyatlarla yaşamasını sağlamak.”

Haberin Devamı

Windows’lu telefonlar 2012’de çıkıyor

TİMUÇİN Şentürk, Nokia-Microsoft işbirliği sonrasında cep telefonlarındaki Symbian dışındaki işletim sistemi Windows Phone 7’li cep telefonlarının 2012’de Türkiye’ye geleceğini belirterek, “Symbian’lı cep telefonları 2016 yılına kadar olacak. Symbian’a 2016’ya kadar destek vereceğiz. Pazarda hem Windows’lu hem de Symbian’lı telefonlarımız olacak. Windows’lu telefonlar bize ivme katacak” dedi..

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!