Boydak Holding’in başkanı, üniversite için LYS’de ter döktü

Güncelleme Tarihi:

Boydak Holding’in başkanı, üniversite için LYS’de ter döktü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2011 00:00

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, 50 yaşından sonra yarım bıraktığı lise eğitimini dışardan tamamlamakla kalmadı, dün de Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) ter döktü. YGS’ye girdiğinde 140 ve üzeri bir puan alıp, açık öğretime devam etmeyi hedeflediğini, ancak sınavdan 188 puan alınca hedef büyüttüğünü ifade etti.

Haberin Devamı

Aile onayını bekliyor
Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde sınava giren Boydak, “Gençlik yıllarında aileme maddi katkıda bulunmak için Kayseri Akşam Lisesi’nde öğrenim hayatını bıraktım. 1.5 ay önce açık liseyi bitirdim. LYS’den güzel bir puan alarak kardeşim Memduh Boydak’ın Mütevelli Heyet Başkanı olduğu Melikşah Üniversitesi’nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde okumak istiyorum. Ailemden onay alamadığım takdirde Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesine kayıt yaptıracağım” dedi.
3 çocuk, 2 torun sahibi Boydak, Açık Lise diplomasının ardından okuma ve öğrenme isteğinin arttığını, bu sayede ağır vasıta, vinç ve TIR sürücü belgesi aldığını anlatırken, yeni planlarından şöyle söz etti: “Şimdi sırada pilotluk brövesi almak var. Önümüzdeki yıl da kendimi ifade edecek kadar ingilizce öğrenmek istiyorum. Birinci hedefim İngilizce öğrenmek olacak. Okumanın, öğrenmenin yaşı başı olmaz.”
Eğitimli insanlara her zaman saygı duyduğunu belirten Boydak, şöyle devam etti: “Bazı eski deyimler geride kaldı. Mesela, ‘okumam, yazmam yok, ama Kayseriliyim’ diye bir laf vardı. O da geçmişte kaldı. Bizim okumamız, yazmamız da olacak, ama yine de Kayserili olacağız.”

Haberin Devamı

Geçen yıl 10 bin sayfa kitap okudum

OKUMANIN ve öğrenmenin yaşı olmadığına inandığını belirten Hacı Boydak, kendisindeki değişimi şöyle anlattı: “Önceleri kitap okuma alışkanlığım bulunmuyordu. Sonra günlük kitap okuma hedefi koyarak okuma alışkanlığı kazandım. Her gün mutlaka 10 sayfa kitap okumaya başladım. Sonra bu hedefimi artırdım. 2010 yılında 10 bin 500 sayfa kitap okumuşum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!