Kamuda ödeme ve tahsilat elektronik ortama taşınıyor

Güncelleme Tarihi:

Kamuda ödeme ve tahsilat elektronik ortama taşınıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2011 00:00

Haberin Devamı

MALİYE Bakanlığı Genel Bütçe Kapsamındaki Kamu İdarelerinin Ödeme ve Tahsilat İşlemlerinin Elektronik Ortamda Gerçekleştirilmesine İlişkin Usul Ve Esasları belirledi. Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin, elektronik ortamda nakit ihtiyaçlarının belirlenmesini, karşılanmasını, ödemelerin gerçekleştirilmesini ve tahsilat işlemlerini kurumun sorumlusu yapacak. Kullanıcılar, şifreleri, sertifikaları ve güvenli elektronik imzaları ile yapacakları işlemlerden sorumlu olacak. 6 ay içerisinde vergi daireleri ve muhasebe birimleri uygulama kapsamına alınacak.
Kullanıcıların sertifikaları Merkez Bankası üretecek. Kurum sorumluları sertifikalarını Bankadan elden teslim alacak. Birim sorumluları, talimat aktarma yetkilileri ve talimat aktarma yetkilisi yardımcıları ise Kamu Elektronik Ödeme Sistemi (KEÖS) üzerinden elektronik ortamda alacak.

Haberin Devamı

6 ay içinde vergi daireleri elektronik kapsama girecek

MALİYE Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımlanan dünkü yönetmeliğine göre, 6 ay içerisinde vergi daireleri ve muhasebe birimleri de elektronik ödeme ve tahsilat uygulamasının kapsamına alınacak. Uygulama kapsamına alınan muhasebe birimleri ve vergi daireleri adına bu Usul ve Esaslar çerçevesinde açtırılacak hesaplar dışındaki mevcut hesaplar bakanlıkça kapatabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!