Akıllı ped, idrar tahlili de yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Akıllı ped, idrar tahlili de yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2011 00:00

Babynap markası ile yıkanabilir bebek bezi üreten Ortadoğu Tekstüre İplik Ticaret Limited Şirketi, kan ve idrardaki hastalık, enfeksiyonu tespit edecek yıkanabilir akıllı ped geliştirdi.

Ortadoğu Tekstüre İplik Ticaret Limited Şirketi Genel Müdürü Özlem Erkorol, içinde hiç bir kimyasal madde olmayan yıkanabilir bebek bezinden sonra markalarını geliştirebilmek ve ürün kalitesini artırmak için bir kumaş geliştirdiklerini, yıkanabilir kadın pedi ve hasta bezi  yaptıklarını belirtti.
Eczaneden alınabilecek
Hasta bezlerinin şu anda kullanım testlerini yaptıklarını, SGK’nın onayladığını, Sağlık Bakanlığı’ndan son onayı beklediklerini ifade eden Erkorol, “Onay çıkarsa bu hasta bezleri reçeteye girecek. Hastalar bunu eczaneden  alabilecek, biz de seri üretime geçeceğiz” dedi. Hasta bezi ile birlikte ürünü tıbbi açıdan nasıl efektif hale  getirebileceklerinin araştırmasını yaptıklarını söyleyen Erkorol, şunları söyledi: “Bunun  araştırmasını yaparken, yurtdışı bağlantılarla biosensörleri buldum. Biosensörler  bir takım verileri tanımlayabiliyor, idrardan, kandan tahlil yapabiliyor. Benzer  çalışmalar dünyada var ama bunlar kullanıldıktan sonra bir daha geri dönüşümü olan şeyler değil. Biz ise bunun yıkanabilir ve tekrar kullanılabilir olanını  geliştirdik. Bu geliştirdiğimiz ürünler yıkanabiliyor ve tekrar kullanılabiliyor.”
AB’den yüksek not aldı
Projenin, Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programına uygun olduğunun tespit  edildiğini ve maddi destek alabileceğinin belirtildiğini ifade eden Erkorol,  “Proje, AB 7. Çerçeve Programında teknik aşamayı 5  üzerinden 4.1 not alarak büyük bir başarıyla geçti. İkinci aşama olan AB’ye  katkısı üzerinden de yüksek not aldı” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!