180 günde Sabiha Gökçen

Güncelleme Tarihi:

180 günde Sabiha Gökçen
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2013 00:00

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın 18 ay gibi kısa bir sürede tamamlanması özel bir kitaba konu oldu.

Haberin Devamı

352 sayfadan oluşan kitapta 2008’de atılan temelden, 2009’da yapılan açılış törenine kadar inşaatın tüm aşamaları fotoğraflarla anlatılıyor.

İSTANBUL’un dünyaya açılan iki önemli havalimanından biri olan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın 18 ay gibi rekor bir sürede tamamlanan yeni terminal binası ve eklerinin inşasını gösteren birbirinden çarpıcı 300’e yakın fotoğraf bir kitapta toplandı. İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı için hazırlanan özel kitabın tanıtımı Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir ev sahipliğinde düzenlenen bir gecede yapıldı. Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, “Havalimanının inşaatı, küresel finansal kriz sürecinin tüm belirsizliğinin en üst düzeyde olduğu döneme denk geldi. Böyle bir konjonktürde, rekor denebilecek bir zamanda bu denli büyük çaplı bir altyapı işini üstlenmek ve bitirebilmek, bizler için daima büyük bir gurur ve mutluluk kaynağı olmuştur. Yapılan işlerin nasıl hayata geçtiğini ve hangi aşamalardan geçilerek uygulandığının hatırlanması ve gelecek kuşaklara aktarılması bizim için önemli bir sorumluluktu, bu kitap böyle bir amaçla oluşturuldu” dedi.

352 SAYFALIK KİTAP
Toplam 352 sayfadan oluşan kitapta 3 Mayıs 2008 tarihinde gerçekleştirilen temel atma töreninden 31 Ekim 2009’da yapılan açılış törenine kadar geçen süre zarfında inşaatın tüm aşamaları fotoğraf sanatçısı Ayşe Kaya’nın objektifinden yansıtılıyor. . Kitapta ayrıca Emre Gökdeniz’in de inşaat dönemine ait fotoğrafları yer alıyor. Kitabın proje yöneticisi Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir iken, Tasarım ve Sanat Yönetmenliği’ni Bravo İstanbul’dan Ulaş Eryavuz üstlendi. Kitapta, 18 aylık sürece yakından tanıklık etmiş olan isimlerin açıklamaları da bulunuyor. Bu röportajları ise gazeteci Aylin Löle gerçekleştirdi. Kitap ayrıca toplam inşaat alanı, kullanılan çelik ve beton miktarı gibi inşaatla ilgili rakamsal verilere de yer veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!