18 girişimci sahne aldı

Güncelleme Tarihi:

18 girişimci sahne aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2023 07:00

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından girişimciliğin desteklenmesi amacıyla kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), yılın ilk Sahne XL etkinliğini gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

UBI Global tarafından dünyanın en iyi 5 kuluçka merkezleri arasında kabul edilen BTM’nin Sahne XL etkinliğinde 18 girişimci sahne alarak girişimlerini yatırımcılara tanıttı. Etkinliğin açılışında konuşan İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, “2018’de göreve geldiğimizde ülkemizden çıkan startupların niceliğinin ve niteliğinin artmasında öncü rol üstlenmeyi hayal etmiştik. BTM ile girişimcilik ruhumuzu tekrar canlandırmak, parlak fikirlerin kutup yıldızı gibi daima parlaması için katalizör olmayı hayal etmiştik. Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşına eriştiğimiz 2023 yılında bu hayalleri gerçek kılmanın gururunu taşıyoruz” dedi.

GİRİŞİMLERE 3.5 MİLYAR TL’LİK YATIRIM

Hayallerin gerçek olduğunu rakamların da doğrulandığına dikkat çeken Avdagiç, “BTM çatısı altında bugüne kadar 8 bine yakın girişimciye destek vermişiz. Bu girişimler, toplamda 3.5 milyar liradan fazla yatırım değerlemesi almış. Hepsinden önemlisi şudur: Artık BTM, girişimcilik alanında kendi ekosistemini oluşturmuştur. Öyle ki BTM sunduğu fiziksel ve teknolojik altyapının yanı sıra; mentorları, eğitimcileri, yatırımcıları ve tüm girişimcileri bir araya getirerek büyük bir network meydana getirdi” ifadelerini kullandı. Girişimcilik ekosisteminde otorite olarak kabul edilen UBI Global’in bu yıl 2 bine yakın kuluçka ve hızlandırma merkezi arasında BTM’yi en iyi 5 kuluçka merkezinden biri ilan ettiğini belirten Avdagiç, “BTM’nin bugüne kadar aldığı ödül sayısı da 10’a yükseldi. Bu başarıda emeği geçen başta mütevelli heyetimiz, yönetim kurulumuz ve Genel Müdürümüz İbrahim Elbaşı olmak üzere tüm BTM çalışanlarımızı kutluyorum” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!