Sahte içkide Türkiye adım atsın, Rus turist azalmasın

Güncelleme Tarihi:

Sahte içkide Türkiye adım atsın, Rus turist azalmasın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2011 00:00

Bodrum’da 4 Rus turist rehberinin ölümüne neden olan ‘sahte içki’ olayında 2 rehberini kaybeden ve 1 rehberi de yoğun bakımda olan Odeon Tours, önlem alınmazsa Rus turist sayısında düşüş yaşanabileceği uyarısında bulundu. Bodrum’da sahte içkiden zehirlenen ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne getirilerek yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan 23 yaşındaki Rus rehber Victoria Nikoloeva, yaşam savaşını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Odeon Tours’un bünyesinde bulunduğu OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, Rusya’daki seyahat acentesi markaları Coral ve Odeon’la mağdur durumda olduklarını belirterek, şunları söyledi: “Olayın meydana geldiği andan itibaren eylem planımızı uygulamaya başladık. Rusya tarafı şimdilik beklemede. Türk tarafından olayla ilgili somut adımlar atılmasını bekliyor. Aksi takdirde bu yıl yüzde 15-20 artış beklediğimiz Rusya pazarında Türkiye ile ilgili yapılacak olumsuz haberlerler düşüşe neden olabilir.”

Yüzde 20 bekliyorduk

/images/100/0x0/55eb28b9f018fbb8f8af2767


Ayhan Bektaş, 2011 yılında Türkiye’nin İspanya ile birlikte turizmde dikkat çeken ülke olarak öne çıktığını dile getirerek, şunları akaydetti: “Sezona girerken erken rezervasyonlarda artış vardı. Özellikle Rusya pazarında yüzde 15-20 oranında bir artış bekliyoruz. Mısır halen geçen yıla göre yüzde 40 geriden geliyor. Mısır’ın durumu eylül ve ekim ayında da böyle devam ederse Rusya pazarındaki artış yüzde 25-30’a yaklaşır. Ama bu tür olaylarla kendi kendimize gol atıyoruz.”

25 bin dolar tazminat

Odeon olarak hayatını kaybeden 2 Rus turiste sigorta bedeli hariç 25 bin dolar tazminat ödediklerini belirten Bektaş, olayın sorumlularının ortaya çıkması ile birlikte bu tazminatın miktarını artırabileceklerini kaydetti.

Bandrolün önemi

Oti Holding bünyesinde 5 gıda mühendisinin çalıştığını belirten Bektaş, şu değerlendirmeyi yaptı: “Yüksek kontenjanlı satış yaptığımız otellerde çok ciddi denetim yapıyoruz. Bu kadar hassasiyetle iş yaparken başımıza bunun gelmesi üzücü. Bu herkesin başına gelebilir. Büfeden içki alan kişi için de bu risk var. Bir içkiyi satın aldığınızda bandrole bakıyorsunuz. İçindeki sıvıyı göremiyorsunuz. Bu olaydan sonra bandrollerin nasıl verildiği ve denetimlerin de önemi ortaya çıktı.”

Böyle giderse düşüş yaşarız

AYHAN Bektaş, şöyle konuştu: “Geçtiğimiz sezon başında da bir tur operatörünün getirdiği Rus turistleri taşıyan otobüs kaza yapmıştı. Bu olay Rusya’da 1.5 aylık sürede çok geniş yankı bulmuş ve rezervasyonlar düşüşe geçmişti. Şimdilik ‘Tatil için Türkiye’ye gitmeyi bir defa daha düşünün’ tarzında haberler yapılıyor. Bunun için öncelikle somut adımları görmek istiyorlar. Bu böyle artarak devam ederse önümüzdeki süreçte pazarda bir düşüş yaşanabilir.”

8 bin şişe sahte içki yakalandı

Haberin Devamı

MERSİN'DE SAHTE İÇKİ İMALATHANESİ ORTAYA ÇIKTI / WEB TV

MERSİN Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, dün Karacailyas Mahallesi’nde bir depoya baskın düzenledi. Depoda bandrolsüz 8 bin şişe votka ve viski ile binlerce boş şişe, kapak ve etiket ele geçirdi. 250 kilogramlık pet bidonlar içinde sahte içki yapımında kullanılan saf su ile etil alkol ve kimyasal karışım bulundu. Olayla ilgili 21 kişi gözaltına alındı. Sahte içkilerin çevre illerde piyasaya sürüldüğü öne sürüldü.

/images/100/0x0/55eb28b9f018fbb8f8af2769


Victoria yaşam savaşı veriyor

Bodrum’da sahte içkiden zehirlenen ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne getirilerek yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan 23 yaşındaki Rus rehber Victoria Nikoloeva, yaşam savaşını sürdürüyor. Başhekim Doç. Dr. Abdullah Erdoğan, “Hastamız tedaviye cevap vermedi. Ancak bitkisel hayat durumu da oluşmadı. Tedaviye cevap vermesi en büyük umudumuz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!