Yunanistan iflas ederse diğerleri çöpe düşer

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan iflas ederse diğerleri çöpe düşer
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2011 13:20

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s EMEA masası şefi, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, Yunanistan’ın borcunu çeviremeyecek duruma gelmesi durumunda, Portekiz ve İrlanda’nın kredi notlarının çöp statüsüne düşme riski olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Reuters’a telefonla görüş veren EMEA şefi Alastair Wilson, “Yunanistan’ın borcunu ödeyemeyecek duruma düşmesi durumunda, bunun yıkıcı etkileri olur ve euro bölgesindeki diğer ülkelerin kredi notları güvenirlikleri sorgulanacak duruma gelebilir” dedi.   

 

Wilson, “Euro bölgesinde, güçlü ülkelerin kredi notları yüksek, güçsüz ülkelerin kredi notları ise hak ettikleri ölçüde düşük kalacak ve yatırım yapılabilir seviyeyi korumak için zorlanacaklar” diye konuştu.

   

Yunanistan’ın olası iflasının ardından gözler, Portekiz ve İrlanda’ya çevrilecektir.

 

Wilson, Portekiz ve İrlanda’nın kredi notlarının “çöp” statüsüne düşme olasılığına “Olabilir” yanıtını da verdi.

 

Haberin Devamı

Moody’s yetkilisi, “Olabilir. Eğer Yunanistan borcunu ödeyememesi durumunda, ekonomik açıdan oldukça zayıf durumda olan ülkelerin kredi notlarında çok basamaklı düşüşler görülebilir” dedi.

 

Wilson aynı zamanda, İtalya ve Belçika’nın Portekiz ve İrlanda ile aynı kefeye konmaması gerektiğine de dikkat çekti ve İspanya’nın da ayrı tutulması gerektiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!