950 şirkete 300 milyon dolar Ar-Ge desteği verdi

Güncelleme Tarihi:

950 şirkete 300 milyon dolar Ar-Ge desteği verdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2011 00:00

Özel sektöre gelişmiş ve katma değeri yüksek ürünler üretmesi için destek veren Türk Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) Dış Ticaret Müsteşarlığı kontrolündeki Fiyat İstikrar Fonu’ndan aldığı yıllık 30 milyon dolarlık kaynakla bunu sağlamaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Kurulduğu 1991’den bu yana 950 firmaya 300 milyon dolar katkı sağlayan TTGV şu sıralar girişim sermayesi sektörünü de destekleme için çaba harcıyor. İsrail’deki dev fonların çıkış noktasının IVCI gibi girişimler olduğunu belirten TTGV Genel Sekreteri Mete Çakmakçı, şöyle konuştu: “Türkiye’nin ilk özel bağımsız girişim sermaye şirketi Turkven ile İş Girişim’in yüzde 11 ortağıyız. Amacımız Türkiye’deki yerleşik fonları teşvik etmek. Teknoloji firmalarına yatırım yapmak için CISCO ile 3 yatırımlık bir anlaşma yaptık. Buna göre CISCO Türkiye’de 3 tane teknoloji firmasına ne kadar yatırım yaparsa biz de aynı oranda parasal katkı yapacağımız sözünü verdik. Doğu Avrupa’da şirket arayan CISCO’ya bu açılımı yaparak Türkiye’ye dikkatlerini çektik. CISCO gibi 3-4 tane yatırımcı şirketle de görüşmelerimiz sürüyor.”

Haberin Devamı

160 milyon Euro’luk fon

GİRİŞİM sermaye şirketlerine ortak olup parasal destek sağlamak için 2009’da devreye giren İstanbul Risk Sermayesi Girişimi (IVCI), 160 milyon Euro’luk fon büyüklüğüne sahip. Fon; KOSGEB, Avrupa Yatırım Fonu, TTGV, TKB, Garanti Bankası, Yunan National Bank of Greece de ortak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!