14 yıl sonra Borsa'da ilk Adanalı

Güncelleme Tarihi:

14 yıl sonra Borsada ilk Adanalı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2011 14:13

Adana'nın tanınmış ailelerinden Bilici Ailesi, 60 yıldır devam ettirdikleri yatırımlarını halka açıyor. İplik büküm ile kumaş boyama ve apre işletmelerini bünyesinde bulunduran Bilici Yatırım, 1997 yılındaki Mensa'nın halka arzının ardından, 14 yıl aradan sonra Adana'dan yapılan ilk halka arz olacak.

Haberin Devamı

Bilici Yatırım, 20 milyon 73 bin 320 lira olan sermayesini, halka arz yoluyla 9 milyon 926 bin 680 lira nominal değerde artırarak 30 milyon liraya yükseltecek. Halka arz sonrası şirketin sermayesi 30 milyon liraya yükselirken, şirketin halka açıklık oranı ise yüzde 33.10 olacak. Halka arz fiyatı ise hisse başına 2,70 lira olarak belirlendi.

ADANA'YA BİR 5 YILDIZLI OTEL DAHA GELİYOR

Mayıs ayının ilk haftasında borsaya gelmesi beklenen Bilici Yatırım, halka arzdan elde etmeyi planladığı yaklaşık 27 milyon liralık gelir ile Adana'nın üçüncü 5 yıldızlı otelini inşa edecek.

Bilici Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bilici, 14 yıl sonra Adana'dan halka arz edilen ilk şirket olmanın gururunu yaşadıklarını ve uzun zamandır bu yönde şirket yapılanmaları için çalıştıklarını belirtti. Halka arz gelirini projesini hazırladıkları 5 yıldızlı otelin finansmanı için kullanacaklarını söyleyen Bilici "3 bin 600 metrekarelik bir alanda inşa edeceğimiz otel için bütün hukuki işlemler tamamlandı. Yaklaşık 20 milyon dolarlık bir yatırım planlıyoruz. Otelin konsepti için önemli gruplar ile görüşmelerimiz sürüyor. Yatırım bedeli otel konseptinin bedeline göre değişiklik gösterebilir. Bu durumda boçlanma ya da şirket içi kaynaklardan finansman sağlayabiliriz"
şeklinde konustu.

Haberin Devamı

ÇİN HİNDİSTAN EFSANESİ ÇÖKTÜ GERÇEK EFSANE GERİ DÖNDÜ

Türkiye tekstil sektörünün üretim kalitesinin oldukça ileri seviyede olduğunu belirten Bilici, "Avrupa’ya olan fiziki yakınlığıyla da rekabette Türkiye'nin önemli bir avantajı var. Ne Çin, ne Hindistan, ne Bangladeş, ne de Mısır üretimi ürünler Türkiye’dekilerin yerini tutabilir. Özellikle de nitelikli ve özellikli ürünlerde bizimle boy ölçüşemezler" dedi.

Türk tekstil sektörünün Çin ve Hindistan rekabetine dayanamayacağı yönündeki tezlerin, boş birer iddia olduğunu belirten Bilici, "Çin ve Hindistan karşısında Türk tekstil sektörünün ezilip yok olacağı yanılsamaları, artık tamamen sona erdi. Bir anlamda, Çin-Hindistan efsanesi çöktü, ‘gerçek efsane geri döndü" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

HALKA ARZDA GERİ ALIM GARANTİSİ UYGULANACAK

Hisselerin yüzde 90’ının yurtiçi bireysel yatırımcılara ayrıldığı halka arzda, uzun vadeli yatırımı özendirmek amacıyla “Geri Alım Garantisi” uygulanacak.

Bilici Yatırım’ın halka arz danışmanlığı ve aracılığını yapacak olan Deniz Yatırım'ın Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Cafer Bakırhan, halka arz işleminin mayıs ayı ilk yarısında tamamlanacağını belirtti.

Hisselerin tamamının yurtiçinde satılacağı arzda, hisselerin yüzde 90’ı yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 10’u ise yurtiçi kurumsal yatırımcılara tahsis edildiğini söyleyen Bakırhan, "Bilici Yatırım’ın halka arzında, halka arzın daha geniş bir yatırımcı tabanına ulaşmasına katkı sağlamak üzere ‘Yükselen Oranlı Geri Alım Garantisi’ uygulanacak. Halka arzdan hisse senedi alan yatırımcılara 4 ay sonra Deniz Yatırım tarafından hisse fiyatları düşse bile halka arz fiyatından geri alma garantisi verilecek. Aldığı hisseyi  4 aydan önce satan yatırımcıların hakkıda hisseyi elinde bulunduranlara devredilecek" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!