Lufthansa, A380’in adını ‘Frankfurt’ koydu, turun içine İstanbul’u da aldı

Güncelleme Tarihi:

Lufthansa, A380’in adını ‘Frankfurt’ koydu, turun içine İstanbul’u da aldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2011 00:00

Dünyanın en büyük yolcu uçağı olan Airbus A380, İstanbul’u üçüncü kez ziyaret etti. Pilotlar indikten sonra kokpit camından Türk bayrağı açtı.

Haberin Devamı

Alman Lufthansa Havayolları’na ait “Frankfurt” adını taşıyan yolcu uçağı, Varşova’dan sonra İstanbul Atatürk Havalimanı’na geldi. Atatürk Havalimanı Baş Müdürü Celal Özuğur, Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende tarafından karşılanan uçak, burada gazetecilere ve davetlilere tanıtıldı.

Yıl sonuna kadar 8’e çıkacak

Lufthansa Havayolları’nın Avrupa Halkla İlişkiler Müdürü Aage Dünhaupt, “Yıl sonuna kadar filomuzdaki A380 sayısı 8’e çıkacak. Önümüzdeki günlerde başta ABD olmak üzere A380’le gerçekleştirdiğimiz uçuş noktalarımızı artırıyoruz. Yeni first class tasarımımız büyük ilgi görüyor. Dünyanın en büyük yolcu uçağını uzun yıllardır uçtuğumuz Türkiye’ye getirdiğimiz için çok mutluyuz” dedi. Uçuş ekibi arasında Steward yani Kabin Memuru, 25 yaşındaki Murat Bütün’ün de bulunduğu A380, yerde bir buçuk saat kaldıktan sonra saat 13.50’de İstanbul’dan Malta’ya gitmek üzere havalandı.

Haberin Devamı

Kalkış ağırlığı 560 ton

Dört motorlu uçak, 530 yolcusunu 12 bin kilometre menzile uçurabiliyor. Maksimum kalkış ağırlığı 560 ton olan A380, saatte 907 kilometre hıza sahip. Halen Alman havayolu şirketinin filosunda toplam 5 A380 bulunuyor. Yıl sonuna kadar A380 filosu 8 uçağa çıkacak. Frankfurt’tan New York, Johannesburg, Pekin, Tokyo hatlarında kullanılan A380’ler, önümüzdeki aylardan itibaren San Francisco, Los Angeles, Bangkok, Singapur gibi hatlarda da kullanılmaya başlanacak.Ekonomi sınıfı uçağın birinci katında bulunuyor. Toplam koltuk kapasitesi 420. Yolcular 23 santimetrelik ekranlardan 16 film, 35 kanal dizi veya belgesel seyredebiliyor.

Business Class’ta 98 koltuk

İKİNCİ katta yer alan business class’ta 68 koltuk var. Koltuk yatak haline geldiğinde yolcuya geniş bir alan sunuyor. Koltuk eni 67 santimetre. Geriye 168 derece yatışla koltuk mesafesi 152 santimetreye kadar çıkıyor. Ayrıca A380 uçağında Business Class yolculara bagajlarını koyabilmeleri için daha geniş alan ayrılmış bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!