Dev platform Ä°stanbul BoÄŸazı'ndan geçti

Güncelleme Tarihi:

Dev platform İstanbul Boğazından geçti
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 13, 2011 00:00

KARADENİZ’de bir yıldır petrol ve doğalgaz aradıktan sonra, Norveç’e dönmek üzere harekete geçen, dünyanın ikinci büyük petrol arama platformu Leiv Eiriksson, İstanbul Boğazı’ndan geçti.

Haberin Devamı

BoÄŸazda bir dev / Foto Galeri

BOĞAZDAN DEV PLATFORM GEÇTİ / WEB TV 

Leiv Eiriksson’un 122 metre yüksekliÄŸindeki kulesinin 40 metrelik bölümü ile bazı aksam ve parçaları, aramada kullanılan çok sayıda ekipmanı BoÄŸaz geçiÅŸi için sökülerek Sinop Ä°skelesi’nden tırlarla gönderildi. Sinop’tan yola çıkarılan Leiv Eiriksson, bugün saat 08.00 sıralarında, Karadeniz’den Ä°stanbul BoÄŸazı’na giriÅŸ yaptı. Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Ä°ÅŸletmeleri Genel Müdürlüğü’ne ait romörkorlerin eÅŸlik ettiÄŸi Leiv Eiriksson, önce Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, ardından da BoÄŸaziçi Köprüsü’nün altından geçti. Leiv Eiriksson köprüler altından geçerken batırma sistemi uygulanarak yüksekliÄŸi azaltıldı. Köprülerin altından geçirildikten sonra Leiv Eiriksson eski haline getirildı. Leiv Eiriksson, saat 10.30’da Marmara Denizi’ne girdi. Â

Haberin Devamı

Leiv Eiriksson, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve Brezilya firması Petrobras’ın işbirliğiyle, Karadeniz’de ultra derin deniz sondajları yapmak için geçen yıl Sinop’a gelmiş, kule ve diğer aksamların montajının ardından bir yıl boyunca Karadeniz’de petrol ve doğalgaz aramıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!