Yaz saati uygulaması bir gün ileri alındı

Güncelleme Tarihi:

Yaz saati uygulaması bir gün ileri alındı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2011 09:39

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla her yıl yapılan ileri saat (yaz saati) uygulaması, YGS sınavı nedeniyle bu yıl 28 Mart Pazartesi günü başlatılacak.

Haberin Devamı

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Bakanlar Kurulu kararı uyarınca, 28 Mart Pazartesi günü gece 03.00'ten (pazarı pazartesiye başlayan gece) itibaren tüm yurtta saatler bir saat ileri alınacak. 

Saatler, 30 Ekim 2011 tarihinde Pazar günü saat 04.00'te geri alınacak.

ÜNİVERSİTE SINAVINA GİRECEKLER İÇİN PAZARTESİYE ALINDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının önerisi ile ileri veya geri saat uygulamasına normalde her yılın Mart ve Ekim ayının son pazar günü (cumartesiyi pazara bağlayan gece) başlanıyordu. Bu yıl Mart ayının son pazar günü aynı zamanda Yüksek Öğretime Giriş Sınavı (YGS) yapılması nedeniyle öğrencilerin bu durumdan etkilenebileceği gündeme geldi.

Bakanlar Kurulunun değerlendirilmesi üzerine YGS sınavı nedeniyle bu yıl pazar gününü pazartesi gününe bağlayan gece ile

HAVA YOLLARI İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMIYOR

YGS dolayısıyla Türkiye'de dünya geneline göre saatlerin bir gün sonra ileri alınacak olması hava yolu şirketlerinde de karışıklığa neden oldu.

Yaz saati uygulamasına 27 Mart'ı 28 Mart'a (cumartesiyi pazara) bağlayan gece geçilecek. Ancak Resmi Gazete'nin bugünkü saysıında yer alan Bakanlar Kurulu kararı uyarınca, 28 Mart Pazartesi günü gece 03.00'ten (pazarı pazartesiye başlayan gece) itibaren tüm yurtta saatler bir saat ileri alınacak.

Bu gecikmeyle birlikte ise kafalar bir hayli karışmış durumda. Özellikle uluslar arası hava taşımacılığında yolculara bu saat farkının nasıl yansıyacağı henüz bilinmiyor.

THY Basın Müşaviri Ali Genç, hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada THY ile Uluslar arası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) arasında müzakerelerin devam ettiğini ve Pazartesi günü durumun açıklığa kavuşmasıyla birlikte gerekli açıklamanın yapılacağını dile getirdi.

ri saat uygulamasına geçilmesine karar verildi.

Haberin Devamı

"TÜM EĞİTİM CAMİASI VE TÜRKİYE GENÇLİĞİ ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
         
Gün ışığından daha fazla yararlanmak  amacıyla her yıl yapılan ileri saat (yaz saati) uygulamasının 28 Mart Pazartesi  gününe alınması kararını memnuniyetle karşılayan Türkiye Özel Okullar Birliği  Derneği Başkanı Cem Gülan, “Bakanlar Kurulu'na da böylesi bir karar yakışırdı.  Çağrımıza kulak verdikleri için tüm eğitim camiası ve Türkiye gençliği adına  teşekkür ediyoruz” dedi.

Dernek Başkanı Gülan,  27 Mart'ta  yapılması planlanan ileri saat uygulamasının aynı gün yapılacak Yükseköğretime  Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek öğrencileri olumsuz etkileyeceği yönünde uyarılarda  bulunduklarını hatırlatarak, bu konuda Bakanlar Kurulu'na çağrıda bulunduklarını  söyledi.

Bu uyarıları dikkate alan Bakanlar Kurulu'nun ileri saat uygulamasını YGS  imtihanından 1 gün sonraya ertelemesinin doğru bir karar olduğunu kaydeden Gülan,  “Saatlerin 27 Mart'ta ileri alınmasına kesinlikle karşı olduğumuzu daha önce  açıklamıştık. Çünkü, saatlerin alındığı gecenin sabahında 1,5 milyona yakın  öğrenci hayatlarının belki de en önemli sınavına girecekler. Bu uygulama  çocuklarımızı, gençlerimizi psikolojik olarak da etkileyecekti” dedi.

Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı  Taner Yıldız ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu olmak üzere tüm Bakanlar Kurulu  üyelerine tüm eğitim camiası ve Türkiye gençliği adına teşekkür ettiklerini ifade  eden Gülan, “Bakanlar Kurulu'na da böylesi bir karar yakışırdı. Ayrıca Anadolu  Ajansı'na da bu konuyu gündeme getirdiği ve endişelerimizi kamuoyu ile paylaştığı  için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Bakanlar Kurulu kararı  uyarınca, 28 Mart Pazartesi günü gece 03.00'ten (pazarı pazartesiye başlayan  gece) itibaren tüm yurtta saatler bir saat ileri alınacak.

Saatler, 30 Ekim 2011 Pazar günü saat 04.00'te geri alınacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!