Libya'nın faturası Denizli'ye çıktı

Güncelleme Tarihi:

Libyanın faturası Denizliye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2011 13:06

DENİZLİ’nin, Libya’da yaşanan halk ayaklanmasından doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 400 milyon lira kayba uğraması bekleniyor.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, "İlimiz ciddi bir ekonomik sıkıntı yaşayabilir. Biz direk olmasak da dolaylı olarak Libya pazarı sayesinde önemli bir ekonomik döngü sağlıyorduk" dedi.

Denizli iş dünyasının da yakından takip ettiği Libya’daki gelişmeler, özellikle bölgede iş yapan Türk firmalarına ağaç ve orman ürünleri, kablo, inşaat malzemesi ve elektronik malzeme tedarik eden firmaları tedirgin ediyor. Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Türk gayrimenkul sektörünün Libya’daki 15 milyar dolarlık yatırımda özellikle kablo gibi birçok altyapı tedarikini Denizli’den gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, gelişmeler karşısında endişeli olduklarını söyledi.

Yaşanan süreçte ekonomik kaybın büyüklüğüne dikkat çeken Keçeci, "Libya’da faaliyet gösteren ülkemizin gayrimenkul ve inşaat firmaları Denizli’den yılda yaklaşık 400 milyon dolar tutarında hammadde satın alıyordu. Denizli bu konuda ciddi bir ekonomik sıkıntı yaşayabilir. Biz direk olmasak da dolaylı olarak Libya pazarı sayesinde önemli bir ekonomik döngü sağlıyorduk" dedi. Keçeci, Libya’da sürecin bir an önce normale dönmesini arzuladıklarını belirtti.

Denizli İhraçatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert de, Denizli’den Libya’ya geçen yıl 3.5 milyon dolar tutarında ihracat yapıldığını, ağaç ve orman ürünleri, deri, elektrik-elektronik malzeme, halı, kimya ürünleri, konfeksiyon, madencilik ürünleri, makine aksamları gönderdiklerini söyledi. Gelişmeleri endişe ile izlediklerini belirten Kocasert, "Sadece ihracatçı olarak değil, bir insan olarak da bölgedeki karışıklığın bir an önce sona ermesini diliyoruz. Libya, o coğrafyadaki en karışık ülke gibi duruyor. Bu nedenle ocak ayında yaptığımız toplantının ardından kafamızda oluşan Libya yatırımları ve projelerini bir süre askıya aldık" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!