Maliye Bakanı borç kolaylığına çağrı broşürü dağıtacak

Güncelleme Tarihi:

Maliye Bakanı borç kolaylığına çağrı broşürü dağıtacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2011 00:00

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamu alacaklarının yeniden yapılandırması için kazan kazan tanımlamasında bulunurken, yeniden yapılandırmada vatandaşın da devletin de kazanacağını söyledi.

Haberin Devamı

Borçlu  mükelleflere “Bu fırsatı mutlaka değerlendirin” çağrısı yapan Şimşek, “Tabii  ki mükellef kararını kendisi verecek. Biz, onu bilgilendireceğiz, yeniden  yapılandırmanın neler getirdiğini anlatacağız. Ama son kararı o verecek” dedi.
Stantlarda broşür dağıtacak       
Yeniden yapılandırmanın vatandaşa anlatılması için  başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere büyük şehirlerdeki alışveriş  merkezlerinde “Maliye Bilgilendirme Standları” açacaklarını da ifade eden Bakan Şimşek, “Ben de standlara gidip oturacağım. Vatandaşın sorularına cevap  vereceğim, broşür dağıtacağım” dedi. Şimşek, vatandaşa, mükellefe ulaşmaları gerektiğine dikkati çekerek, bu amaçla esnaf, iş adamları, sivil  toplum kuruluşları ve muhasebeci, mali müşavirlerle toplantılar yapacaklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Elektrikli otoda ÖTV 3 sınıfa ayrılacak

ŞİMŞEK, hükümet olarak Türkiye’de elektrikli otomobil  üretimini teşvik edeceklerini de belirterek, “Elektrikli otomobilin ÖTV’ye tabi tutulmasında  üçlü bir sınıflandırmaya gidilecek” dedi. Bakanlar Kurulu’nun ÖTV oranlarını  sıfıra kadar indirme yetkisi bulunduğuna işaret eden Şimşek, şunları söyledi:  “Motor gücü 85 kilovata kadar olan, 85-120 kilovat arası olan ve 120  kilovatın üstü otomobillerden ayrı vergi alınacak.Bakanlar Kurulu kısa sürede yeni ÖTV oranlarını belirleyecek. ”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!