Danıştay, ‘Baz’a fren koydu, BTK hemen yeni yönetmelik hazırladı

Güncelleme Tarihi:

Danıştay, ‘Baz’a fren koydu, BTK hemen yeni yönetmelik hazırladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2011 00:00

Danıştay, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası’nın açtığı dava sonucunda, baz istasyonlarının kurulumunu sağlayan “Elektronik Haberleşme Cihazlarına Güvenlik Sertifikası Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik” için yönetmeliği durdurma kararı aldı.

Baz istasyonlarının güvenlik sertifikasını geçersiz kılan kararın ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun yeni yönetmelik hazırladığı öğrenildi.  Danıştay, sağlığa zararlı olduğu iddialarıyla kamuoyunda sık sık tartışılan baz istasyonları için önemli bir karara imza attı. Edinilen bilgiye göre BTK ise yürütmesi durdurulan yönetmelik için yeni bir çalışma başlattı. İlgili kurum ve kuruluşların görüşüne sunulan yönetmeliğin, yaklaşık bir ay içinde yayınlanması bekleniyor. BTK yöneticileri, baz istasyonlarının tüm Türkiye’de denetlendiğini ve Avrupa’ya göre çok daha düşük limitlerle kurulduğunu söyledi.
Şehir dışına taşınmaz
Teknoloji Bilgilendirme Platformu Başkanı Serhat Özeren ise, baz istyonları hücresel sistemler ile çalıştığını, şehirdışına kurulmasının mümkün olmadığını söyledi. Özeren bBöyle bir uygulamanın teknik olarak mümkün olmadığı için dünyanın hiçbir yerinde uygulanmadığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!