Arsayı Nurol aldı

Güncelleme Tarihi:

Arsayı Nurol aldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2011 09:56

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Gelir paylaşımı yöntemi ile satışa çıkardığı, Yıldız Teknik Üniversitesi'nin (YTÜ) İstanbul Çağlayan'daki 6.8 dönümlük arsasına, en yüksek teklifi, 111,8 milyon lira ile Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO)- Nurol İnş. ve Tic. AŞ iş ortaklığı verdi.

Haberin Devamı

Çağlayan'daki dev otoparka rekor fiyat

TOKİ'den verilen bilgiye göre, YTÜ'nün arsasının gelir paylaşımı yöntemi ile satışı için düzenlenen ihale kapsamında nihai teklifler alındı. Geçen hafta, 13 Ocak'ta yapılan ilk ihaleye 19 firma teklif sunarken, dün yapılan ikinci aşamaya 15 firma katıldı. Bunlardan biri teşekkür mektubu verirken, 3'ü ihaleden çekildiğini açıkladı, 11 firma teklifte bulundu.

Arsa için en yüksek teklifi, 260 milyon liralık toplam hasılat geliri üzerinden, yüzde 43 pay karşılığı 111,8 milyon lira ile Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO)- Nurol İnş. ve Tic. AŞ iş ortaklığı verdi. Firma ayrıca, toplam hasılatın 260 milyon lirayı aşması halinde, aşan gelirin yüzde 43'ünü de TOKİ'ye verecek.

İhalede en iyi ikinci teklifi sunan firma, 253 milyon 250 bin liralık toplam hasılat üzerinden yüzde 41,51 pay karşılığı 105,1 milyon lira ile Özak  Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı- Akay Tur. Yat. ve İşl. AŞ- İnt-Er Yapı inş. Tur. San. ve Tic. AŞ iş ortaklığı oldu.

Arsa için geçen hafta yapılan ihalenin ilk aşamasında en yüksek teklifi, 150 milyon toplam hasılat üzerinden 52 milyon 500 bin liralık pay ile Astaş Gayrimenkul Yatırım ve Turizm A.Ş. vermişti.

Haberin Devamı

ADLİYE SARAYINA KOMŞU ARAZİ

TOKİ ihalenin ikinci aşamasında, sağlayacağı geliri, ikiye katlamış oldu. Teklifler, ihale komisyonu tarafından değerlendirilecek.

TOKİ, Yıldız Teknik Üniversitesi'nin (YTÜ) İstanbul Çağlayan'da bulunan ek binasının yer aldığı 5 dönümlük alanı satarak, elde edilecek gelirle Davutpaşa Kampusu'ne yurt ve hizmet binası yapacak. Yeni yapılan İstanbul Adliyesi'ne komşu olan 6,8 dönüm büyüklüğündeki arsa, hasılat paylaşımı yöntemiyle satılacak. 3 emsal değeriyle ihaleye çıkarılacak olan ve 20 bin 550 metrekarelik inşaat alanı bulunan arsayı alacak yatırımcılar, bölgeye turizm ve ticaret alanı yapabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!