Yeni bir havayolu şirketi geliyor

Güncelleme Tarihi:

Yeni bir havayolu şirketi geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2011 14:00

Bugün havayolları ile ilgili iki önemli haber geldi. Bir tarafta iç hatlara büyük umutlarla girmesine rağmen bir türlü tutunamayan ve kapısına alacaklıları dayanan Turkuaz Havayolları, diğer taraftan da Vanlı işadamı Aslan Bayram tarafından kurulan Van Way havayolu şirketi. Van Way 15 Ocak'ta seferlerine başlayacak.

Haberin Devamı

Bayram, bir otelin salonunda düzenlediği basın toplantısında, kentteki ilk otelin 1969 yılında babası tarafından kurulduğunu, bu nedenle çalışmalarını turizm alanında sürdürdüklerini belirtti.

Yeni bir havayolu şirketi geliyor


1989 yılında da otobüs firmasıyla turizmde yeni bir alana kaydıklarını ifade eden Bayram, Van'dan başlayarak ülke çapında yaklaşık bin kişiyi istihdam ettiklerini bildirdi.

Şimdi ise Van için yeni bir girişimin tohumunu attıklarını ve 'Van Way Airlines' şirketini kurduklarını anlatan Bayram, şöyle konuştu:

“Van Way bir havayolu firması olup ilimize, bölgemize ve hatta ülkemize çok daha fazla katkı sunacağını düşündüğüm bir projedir. Projeye karar verme ve planlama sürecinde ciddi sıkıntılar yaşadım. Olumlu destek alınca son derece riskli olan bu projeye adım atma kararı aldım. Çözüm ortağımız olan Borajet ve Anadolujet ailesinin büyük destekleri ve bize olan inançları da karar vermemizde yardımcı olmuştur.”

15 Ocakta Gaziantep, Trabzon ve Ankara seferlerine başlayacaklarını bildiren Bayram, “Daha sonra İran'ın Urumiye, Tebriz, Tahran ile Irak'ın Süleymaniye, Erbil ve Ermenistan'ın Erivan kentlerine uçmayı düşünüyoruz. sonraki hedefimiz ise tüm Orta Doğu ve Asya'ya açılmaktır” dedi.

Haberin Devamı

Yeni bir havayolu şirketi geliyor

TURKUAZ'IN MACERASI ÇABUK BİTTİ

Öte yandan Kayseri Erciyesspor'un başkanı Hidayet Aydoğan'a ait Turkuaz Havayolları'nın havacılık macerası çabuk sona erdi. Önce iç hat uçuşları, arkasından da charter seferleri durdurulan şirkete arka arkaya icralar gelmeye başladı. Bütün çalışanlar işten çıkartıldı, şirketin Florya'daki genel merkezi boşaltıldı.

Turkuaz Havayolları üç yıldır sektörde faaliyet gösteriyor. Dört uçakla charter yurtdışı uçuşlar yapan şirket, eylül ayında iki uçak daha kiralayarak iç hatlara girmişti. Şirket bu dönemde tam sayfa ilanlarla 55 liraya Türkiye'nin her yerine bilet satacağını duyurmuştu.

Haberin Devamı

Ancak işler beklendiği gibi gitmedi ve Sivil Havacılık Kasım ayında şirketin iç hat operasyonlarını durdurdu. Çalışanlarına maaş ödeme konusunda da büyük bir sıkıntı yaşayan şirketin son dönemde charter uçuşları askıya alındı. Tüm bu gelişmelerin ardından da şirkete arka arkaya icralar gelmeye başladı.

Tüm personelin işten çıkarıldığı Turkuaz Havayolları'nın Florya'daki merkez binası da boşaltıldı. Şirketin resmi iflasını henüz istemediği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!