"Her yıl yüzde 20 büyüyeceğiz"

Güncelleme Tarihi:

Her yıl yüzde 20 büyüyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2010 16:07

McDonald's Türkiye Genel Müdürü Hakan Serim, “Her yıl yüzde 15-20 oranında büyüme hedefliyoruz. Geçen yıl yüzde 17-18 oranında büyüdük. Bu yılı da 26 restoranla kapatacağız” dedi.

Serim, McDonald's Türkiye'nin lojistik tedarikçisi HAVI Logistics ile işbirliğinin 20. yılı dolayısıyla Kocaeli'nin Çayırova ilçesi Şekerpınar Mahallesi'ndeki Şekerpınar HAVI Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

McDonald's markasının dünyanın en değerli 6. markası olduğunu ifade eden Serim, bunun en önemli sebebinin dünyada 55, Türkiye'de 24 yıldır sunduğu kalite, servis, temizlik ve değer standartlarında tüketici beklentilerinin ötesine geçmeyi başarması olduğunu söyledi.

Hakan Serim, dünyada her gün 60 milyon, Türkiye'de de bir yılda 76 milyon kişinin McDonald's restoranlarından yemek yediğini kaydetti.
“Milyonlarca insan tarafından tercih edilen bir marka olmamızın en başlıca nedenlerinden biri şüphesiz ki McDonald's ürünlerinin kalitesine ve sistemine duyulan güvendir” diyen Serim, şöyle devam etti:

“Bu başarıyı elde etmek kadar sürdürmek de önemlidir. Markamız sadece kendi şirketimiz ve restoranlarımızda uygulamakta olduğumuz ve daima geliştirmek üzere çalışmalar yaptığımız üstün standartlara sahip olmakla kalmıyor. Tedarikçilerimizi de bizim standartlarımızda faaliyet gösteren ve bizimle birlikte bu standartları yükselten kuruluşlar arasından seçiyoruz.

Mükemmel ürün ve hizmet kalitesini koruyabilmek için dünyada olduğu gibi Türkiye'de de üst düzey kalite ve gıda güvenliği standartlarını uygulama birikim ve yeteneğine sahip, ülkenin en iyi tedarikçileriyle işbirliği yapıyoruz. Tedarikçimiz olan tüm üreticiler, ulusal ve uluslararası gıda denetim şirketleri tarafından haberli ve habersiz yapılan ziyaretler ile denetlenerek, üretim koşullarının Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın getirdiği kurallara ve gıda tüzüğüne uygunlukları izleniyor ve McDonald's standartlarına uygunlukları da yakından takip ediliyor.”

Tarladan çatala uzanan sürecin en önemli aşamalarından birinin de yüksek kalitede üretilen ürünlerin doğru şekilde depolanmaları ve restoranlara doğru şekilde sevk edilmelerinin oluşturduğuna dikkati çeken Serim, “İşte, bu sebeple Türkiye'de de lojistik iş ortağımız olan HAVI Logistics ile 20 yılı bulan işbirliğimiz başarımızda önemli rol oynuyor” dedi.

Hakan Serim, McDonald's Türkiye'nin tedarik zinciri organizasyonunun bu yıl “McDonald's Mükemmel Kalite Ödülü”ne layık görüldüğünü dile getirerek, HAVI Logistics'in standartlarını en iyi uygulayan önemli tedarikçilerinden biri olarak değerli ödülü almalarında önemli rol oynadığını söyledi.
Serim, McDonald's restoranlarındaki “Açık Mutfak” uygulamasına ilişkin şu bilgileri verdi:

“Ürün, hizmet kalitesi ve gıda güvenliğine duyduğumuz güveni misafirlerimizle de paylaşırız. Bu amaçla tüm McDonald's restoranlarında uygulanan Açık Mutfak programımız ile misafirlerimiz istedikleri zaman mutfağımızı gezip restoran yöneticilerimizden kalite ve temizlik standartlarımız, ürünlerimiz, tedarikçilerimiz hakkında detaylı bilgi alabilirler ve ürünlerin hazırlandığı ortamı kendi gözleri ile görebilirler. Bu uygulamanın bir benzeri yoktur. Bu programımızdan faydalanmanızı öneririm.”

Gazetecilerin soruların da yanıtlayan Serim, büyüme hedeflerine ilişkin soruyu, “Her yıl yüzde 15-20 oranında büyüme hedefliyoruz. Geçen yıl yüzde 17-18 oranında büyüdük. Bu yılı da 26 restoranla kapatacağız” diye yanıtladı.

HAVI LOJİSTİK

HAVI Lojistik Genel Müdürü Altan Sekmen ise şirketin McDonald's restoranlarına “Tedarik Zinciri” hizmeti vermek amacıyla kurulması sayesinde başlayan stratejik işbirliğinin 20 yılı geride bıraktığını dile getirdi.

“HAVI Logistics Türkiye”nin 1974 yılında ABD'de kurulan HAVI Group'un Türkiye'deki şirketi olduğunu ifade eden Sekmen, Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya'da 47 ülkede faaliyet gösteren HAVI Group'un, 7 binin üzerinde çalışanı ile müşterilerine geniş bir servis portföyü ile bütünsel çözümler sunduğuna dikkati çekti.

Sekmen, şunları kaydetti:
“HAVI Logistics, gıda sektöründe restoran zinciri ya da üretici olarak faaliyet gösteren müşterilerinin tedarik zincirini sıfır hata hedefi ile yöneterek koşulsuz gıda güvenliği sağlamakta ve bunun yanı sıra operasyonel maliyetlerinde tasarruf elde etmelerini sağlamaktadır. Toplam 10 bin 700 restoran ve sevkıyat noktasına tedarik zinciri hizmeti veren HAVI Logistics'in Türkiye operasyonları 1990 yılında başlamıştır. Türkiye'nin de bağlı olduğu HAVI Logistics Avrupa organizasyonu, neredeyse tüm Avrupa ülkelerinde toplam 47 dağıtım merkezi ve 4 bin 779 çalışanı ile 6 bin 111 restoran ve sevkıyat noktasına yılda 2.2 milyon ton güvenli gıda dağıtımı yapmaktadır.”

İKİ ŞİRKET ARASINDAKİ 55 YILLIK İŞBİRLİĞİ

İki şirket arasındaki işbirliğinin 1955 yılında Chicago'da açılan ilk McDonald's restoranı ile başladığını dile getiren Sekmen, HAVI'nin 47 ülkede McDonald's sisteminin önemli bir tedarikçisi olduğunu, geniş servis portföyü ile McDonald's organizasyonu ve 7 bin 700 McDonald's restoranına hizmet verdiğini kaydetti.
Satın alma dahil tüm lojistik ve dağıtım, pazarlama, promosyon, paketleme ve ambalaj hizmetleri verdiklerine dikkati çeken Sekmen, şöyle konuştu:

“1990 yılında Türkiye'deki McDonald's sistemine hizmet vermek amacıyla kurulan HAVI Logistics Türkiye, o günden beri güçlü McDonald's sisteminin önemli bir tedarikçisi olmuş ve McDonald's restoranlarının ülkemizdeki büyümesine sistemden öğrendiklerini başarıyla uygulayarak önemli katkıda bulunmuştur.

McDonald's sisteminin gıda güvenliği, kalite, sürdürülebilirlik, maliyet optimizasyonu alanlarındaki tüm know-how'ını kendi kültürünün bir parçası yapan HAVI Logistics, ülkemizde Kocaeli, Ankara ve İzmir'deki 3 dağıtım merkeziyle toplam 7 bin 500 metrekare alanda ve tamamı uydu takip sistemi donanımlı kamyon filosu ile hizmet vermektedir. 5 McDonald's restoranı varken başlayan işbirliği, bugün itibarıyla 152 restorana ulaşmış, ve önümüzdeki yıllardaki hızlı McDonald's büyümesi ile devam edecektir.”

GÜVENLİ GIDA SERVİSİ

“Ülkemizdeki McDonald's restoranlarında her gün 200 bin kişiye güvenli gıda servisi yapılıyor” diyen Sekmen, şöyle devam etti:

“HAVI Logistics, tedarik zincirinin her aşamasında azami hassasiyet ve dikkat ile bu ürünlerin restoranlara doğru şartlarda gelmesini sağlamaktadır. McDonald's tedarik zincirine entegre olmuş olan HAVI Logistics, onaylı McDonald's üreticilerinden ürünleri satın almaktadır. Tüm Lojistik süreçlerini tavizsiz gıda güvenliği üzerine kurulmuş olan McDonald's kalite standartlarına uygun olarak yürüten HAVI Logistics, aynı zamanda maliyet optimizasyonu da yaratarak sisteme değer katmaktadır. Tek amaç, uygun maliyetlerde McDonald's restoranlarına zamanında ve hatasız güvenli gıda teslimatı yapmaktır.”

Sıcaklığın, özellikle et, süt, balık, sebze ve meyve ile donuk ürünler gibi hassas gıdaların korunmasında büyük önem taşıdığını dile getiren Altan Sekmen, sıcaklık değişimleri ve hijyenik olmayan koşulların mikroorganizmaların üremesine neden olduğunu, ürünlerin fiziksel, duyusal, kimyasal yapılarının bozulmaması ve mikroorganizmaların ürememesi için soğuk zincirin üretimden tüketime kadar tüm aşamalarda kırılmaması ve tüm operasyonun hijyenik şartlarda yapılmasının gerektiğini savundu.

“HAVI Logistics tarafından yürütülen lojistik süreçlerin tümü soğuk zincirin korunması üzerine kurulmuştur” diyen Sekmen, ürünlerin üreticilerden teslim alındığı andan itibaren restoranlara teslim edildiği ana kadar 4 kez derecelerinin ölçüldüğünü ve 3 ortamda derecelerinin takip edildiğini, toplam 7 farklı derece takibi ile soğuk zincirin korunmasının sağlandığını kaydetti.

Basın toplantısının ardından gazetecilere Şekerpınar HAVI Tesisleri gezdirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!