Denizbank, PTT yarışını kazandı, 4 milyon kart hedefine yöneldi

Güncelleme Tarihi:

Denizbank, PTT yarışını kazandı, 4 milyon kart hedefine yöneldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2010 00:00

PTT ve Denizbank ikili işbirliği yaparak, şu anda kapalı devre kullanılabilen PTT kartlara Visa-Mastercard özelliği kazandırmaya hazırlanıyor.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ikili işbirliği için “170 yıllık kredisi olan PTT ile 13 yıllık genç bankanın birleşmesi çok önemli” yorumunu yaptı. Denizbank ve PTT imzaladıkları protokolle PTT kartların alışverişlerde ve tüm banka ATM’lerinde kullanılabilecek ortak banka kartı, kredi kartı ve ön ödemeli kart çıkarılacak.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, PTT’nin hiçbir bankanın bulunmadığı 1357 yerleşim yerinde olduğunu hatırlatarak, “2002 yılında ayda 2.7 milyon işlem yapılıyordu şimdi 21 milyon 233 bin. Aynı yıl 7 ayrı kuruluşun işlemleri yapılıyordu, bugün 144 kurum ve kuruluşun 167 ayrı işlemi yapılıyor. İşbirliği ile yaklaşık 4 milyon kart hedefliyoruz. Bonus özelliklerini içinde bulunduran kredi kartından, proje bazlı ön ödemeli karta kadar farklı başlıklar olacak” dedi.

İşbirliği için 29 banka arasından en iyi teklifi verdi

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, işbirliğinde Denizbank’ın 29 banka arasında en iyi teklifi vererek ihaleyi kazandığını belirterek, PTT ve Denizbank logolu yeni kartları kullananların sadece Denizbank ATM’lerinden değil tüm ATM’lerden yararlanacağını söyledi. Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ise, 72 milyonluk Türkiye’de 46 milyon kredi kartı kullanıldığını belirterek, “Denizbank 2009-2010 yılları arasında kart piyasasında 3 kat hızlı büyüdü. 360 bin ticari kartla pazar lideri oldu. PTT ile yaptığımız işbirliği en büyük kart ve program işbirliğidir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!