KurumsalSosyal.com, “Etik Alışveriş Hareketi”ni başlattı

Güncelleme Tarihi:

KurumsalSosyal.com, “Etik Alışveriş Hareketi”ni başlattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2010 00:00

"Gerçekten ihtiyacım var mı?", "Aldığım şeyi gerçekten kullanacak mıyım?", "Aldığım şey ile işim bittiğinde ne yapacağım?" Türkiye’nin Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) Platformu KurumsalSosyal.com, KSS’nin yalnızca şirketlere özgü olmadığı, birey bazında alınabilecek önlemler ve aksiyonların olduğu görüşünden hareketle, "Etik Alışveriş Hareketi”ni başlattı. "Etik Alışveriş Hareketi”, bireyleri tüketim süreçlerinde sorumluluklarını düşünmeye ve dikkate almaya davet ediyor.

Haberin Devamı

KurumsalSosyal.com, Kurumsal Sosyal Sorumluluğun yalnızca şirketlere özgü olmadığı, birey bazında alınabilecek önlemler ve aksiyonların olduğu görüşünden hareketle, "Etik Alışveriş Hareketi"ni başlattı.

Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği'nin, 15 Ekim 2010 tarihinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü'nde düzenlediği "KSS Pazaryeri" etkinliğinde dağıtılan kitap ayraçları ile başlatılan "Etik Alışveriş Hareketi”, bireyleri tüketim süreçlerinde sorumluluklarını düşünmeye ve dikkate almaya davet ediyor. Söz konusu felsefe, tüketicilerde bir ürünü satın almadan önce "Gerçekten ihtiyacım var mı?", "Aldığım şeyi gerçekten kullanacak mıyım?", "Aldığım şey ile işim bittiğinde ne yapacağım?" sorularını sorma ve üreten şirketin sorumluluklarını yerine getirip getirmediğini sorgulama alışkanlığı kazandırmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

KurumsalSosyal.com Kurucusu Gaye Güzelay, “Günümüzde doğal kaynakların geri dönüşü olmayan bir şekilde tükenmesinin en önemli nedenlerinden birini yanlış tüketim alışkanlıklarımız oluşturuyor. Gerçekten ihtiyaç duyulduğu kadar tüketme alışkanlığının yerleşmesi ve sorumlu şirketlerin ürünlerinin tercih edilmesi ile, doğada neden olunan tahribatın en aza indirilmesine yardımcı olmayı amaçlıyoruz” dedi.

"Etik Alışveriş Hareketi” kapsamında oluşturulan ve “Etik Alışveriş Felsefesi"nin yer aldığı kitap ayraçlarından edinmek için, info@kurumsalsosyal.com adresine mail atılabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!