YouTube ve Facebook’un arka planında 30 tane kapatma kararı var

Güncelleme Tarihi:

YouTube ve Facebook’un arka planında 30 tane kapatma kararı var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2010 00:00

İstanbul’da dün başlayan CeBIT Bilişim Eurasia 2010’da Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin panelinde konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, YouTube’dan sonra Facebook’un da kapatılmasının gündeme gelmesi konusunda, “İşin arka planında 30 tane kapatma kararı var. Bu kararların hiçbirine bu paylaşım sitesi hiç itiraz etmemiş, üst mahkemeye gitmemiş” dedi.

Haberin Devamı

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, Youtube’den sonra Facebook’un da kapatılacağı iddialarıyla ilgili, işin arka planına bakılması gerektiğini belirterek, “Arka planında 30 tane kapatma kararı var. Bu kapatma kararına karşı bu paylaşım sitesi hiçbir girişimde bulunmamış,  bir üst mahkemeye gitmemiş” dedi. Yıldırım, CeBIT Bilişim Eurasia 2010 kapsamında Ekonomi Gazetecileri  Derneği’nin (EGD) düzenlediği “KOBİ’ler, İletişim ve Bilişim” konulu panelde konuştu.
Basite indirgemeyin
Yıldırım, sorular üzerine, Youtube’dan sonra Facebook’un da kapatılmasının gündeme gelmesini şöyle değerlendirdi: “Türkiye bir hukuk devleti. Yasama, yürütme, yargı var. Yargının yaptığı  işlere yürütmenin müdahale etmesi asla söz konusu olmaz. Olayı sadece bir paylaşım sitesinin kapatılması gibi basite indirgemek doğru değil. İşin arka  planına bakmanız lazım. Arka planında 30 tane kapatma kararı var. Bu kapatma  kararına karşı, bu paylaşım sitesi hiçbir girişimde bulunmamış. Bir üst mahkemeye gitmemiş. Gelip idareyle konuşup çözüm cihetine gitmemiş. Başka ülkelerde yaptığı, uyduğu, tabi olduğu kanunları Türkiye’de yok saymış. Burası bir hukuk devleti. Burada hukuk herkes için işler. Yabancı, yerli farketmez. Bir Türkiye şirketi hangi hukuk sistemine tabiyse, burada hizmet veren, alışveriş yapan, para kazanan, yurt dışında bir şirket de olsa aynı hukuk sistemine tabi. Bizim istediğimiz çifte standart uygulanmamasıdır. İsrail’de, Almanya’da, Brezilya’da  başka davranacaksınız, onların dediklerini yapacaksınız, Türkiye’ye gelince ‘Ben  yapmam’ diyeceksiniz. Türk halkı bunu kabul etmez. Gerekirse kendi çözümünü de üretir.”
800 bin site kontrol altında
İnternet suçlarının yüzde 98’inin dış kaynaklı olduğuna da değinen Yıldırım, şu bilgileri verdi: “Sadece yüzde 2’si Türkiye içinde üretiliyor. Bu konuda düzenleme yapan ilk on ülke arasındayız. Uluslararası Telekom Birliği bu düzenlemeyi bütün ülkelere örnek olarak gösterdi. Şu anda kurduğumuz Telekom İletişim Başkanlığı 800 bin siteyle 24 saat irtibat halinde. Ama en fazla tehdit oluşturan beş bin siteyle doğrudan ilişkisi var. Buradan gelen zararlı neşriyatın çocukların geleceğini karartmasına engel olmaya çalışıyor. İçişleri Bakanlığı siber suçlar konusunda çalışma yapıyor.”

Haberin Devamı

Bilişim 33 milyar dolara çıktı

Haberin Devamı

ULAŞTIRMA Bakanı Binali  Yıldırım, Türkiye’de bilişim sektörünün büyüklüğünün 9 milyar dolardan 33 milyar dolara çıktığına işaret ederek, şöyle konuştu: “Yatırımlar da arttı. Bilişimde 2002’de 190 milyon TL yatırım yapılmıştı, bu rakam 2009’da 1.3 milyar TL’ye çıktı. Mobilde ise durum çarpıcı. Yatırım tutarları 5.5 milyar TL’ye çıktı. Abone sayısı da 65 milyonu geçti. Sadece 3G abonesi 11.5 milyon olmuş. Numara taşımada ise rekor kırdık dünyada. 20 milyona vardık.”

Benzerini yaptı iPhone’u geçti

CEBIT Bilişim Eurosia’da büyük markaların ürünleri yer almazken, Apple’ın akıllı telefonu iPhone ve tablet bilgisayarı iPad’in benzerleri ilgi görüyor. Fuarın sekizinci holünde Türk firmaları bu ürünlerin benzerlerini sergiliyor. Trident Satış ve Pazarlama Müdürü Taylan Kekeç, akıllı ve dokunmatik ekranlı telefonlarını Çin’de ürettirdiklerini belirterek, “350-400 TL’den pazara sunuyoruz. Ciddi ilgi görüyor. Hatta orijinal iPhone’dan daha fazla satış yapıyoruz” dedi. Ürünlerinin taklit olmadığını ancak ana üreticininkilere bazı açılardan benzediğini dile getiren Kekeç “Belli özellikleri benziyor, yasal açıdan herhangi bir sorun yok. Türkiye’de başka bu tarz üretim yapan üreticiler de var. Türkiye’de ayda en az 10 bin adet iPhone benzeri telefon satılıyor ” dedi.

Haberin Devamı

Bu televizyonun uydu alıcısı içinde

ATMACA Elektronik’in markası Sunny ise fuarda içinde entegre uydu alıcısı bulunan LCD televizyon modeli Sunny Dual’i sergiliyor. Tek kumandası bulunan model kablo ve kumanda karmaşasını da ortadan kaldırıyor. Uydu alıcısının televizyonun içinde bulunduğu model USB’den de kayıt yapıyor. USB üzerinden DIVX ve fotoğraf dosyalarına ulaşılabiliyor.

Yerli ‘tablet’ 4 bin adet sattı

SON yılların fenomen cihazı iPad’in benzeri de Türk teknoloji üreticilerine ilham verdi. Freebook ve Touch Pad markalarını kullanan Tezkom Bilişim Teknolojileri, fuarda ilgi odağı oldu. Şirketin kurucusu  İlhan Canıtez, ürünlerini kendi mühendislerinin tasarladığını ancak üretimini Çin’de yaptıklarını söyledi. Canıtez, “Temmuz ayından beri dokunmatik ekranlı tablet bilgisayarlarımızın satışını başlattık. Ciddi talep var. Şu ana kadar 4 bin adet satış yaptık. Yerli tablet bilgisayarlarımızın fiyatları 325, 385 TL arasında. Kablosuz internet, sim kart ve 3G modem girişleri var. 4 saatlik pil ömrü var. Google Android işletim sistemine sahip” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!