‘Hükümet bizi büyütsün, yan gelip yatalım’ yok

Güncelleme Tarihi:

‘Hükümet bizi büyütsün, yan gelip yatalım’ yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2010 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Ticaret Odası (İTO) 5’inci Başarılı KOBİ Yarışması’nda dereceye girenler için düzenlenen ödül törenine katıldı ve 6 kategoride düzenlenen yarışmanın birincilerine ödüllerini verdi.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, kimsenin  siyasi bir dille “esnafımız şöyle eziliyor, böyle eziliyor” deme hakkına sahip olmadığını belirterek, KOBİ’leri ülkenin kalkınmasında ekonominin bel kemiği olarak gördüklerini  ifade etti. Erdoğan, “KOBİ’lerin önünü açmak için her türlü desteği sağladık, sağlamaya devam edeceğiz. KOBİ’ler orta sınıfın güçlenmesi, refah ve kalkınmanın toplumun ana kademesine yayılması için çok önemlidir” dedi.
Demokrasi ve ekonomi
Başbakan Erdoğan, “Hükümet ekonomiyi büyütsün, demokrasiyi güçlendirsin ama biz hükümete destek olmayalım,  rahat koltuklarda yan gelip yatalım. Olmaz böyle bir şey. Artık bu, geçmişin kompleksli anlayışıdır. Bu anlayışa artık Türkiye’de yer yok” dedi. Erdoğan, demokrasiyle ekonomik gelişmenin doğru orantılı olduğunu savunarak şunları söyledi: “Doğru orantılıdır, at başıdır. Demokrasi ileriyse ekonomi de ileri olacaktır. Ekonomi ileri, demokrasi geri olmaz.”
Kimler ödül aldı
İTO Meclis toplantısı sırasında gerçekleştirilen ödül töreninde, “3. ve 4. Bölge İllerinde Faaliyet Gösteren KOBİ’ler” kategorisinde birincilik ödülünü Mimsan Makine İnşaat şirketi, ikincilik ödülünü de Kılıçoğlu Gıda Mamülleri İnşaat şirketi aldı. “Başarılı Meslek Lisesi veya Meslek Yüksek Okulu” kategorisinde birincilik ödülüne Tokat Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, ikincilik ödülüne Kadırga Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, “Genç Girişimci” kategorisinde birincilik ödülüne Ensa Soğutma şirketi, ikincilik ödülüne Venk Ofset ve Raptiye  şirketi, “İhracat Başarısı” kategorisinde birincilik ödülüne Em Elektrik Malzemeleri Yüklenim şirketi, ikincilik ödülüne Beta-Pak Otomatik Paketleme Ambalajlama Makineleri Şirketi, “Teknoloji ve İnovasyon” kategorisinde  birincilik ödülüne Bisam Cephe Sistemleri, ikincilik ödülüne PCC Elektronik Elektrik Bilgisayar Kontrol sistemleri şirketi layık görüldü. “Kadın Girişimcilik” kategorisinde ise birincilik ödülünü Berrin Tekstil şirketi aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!