Sıcakta klimaları çalıştırdık, enerji tüketim rekoru kırdık

Güncelleme Tarihi:

Sıcakta klimaları çalıştırdık, enerji tüketim rekoru kırdık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2010 00:00

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 6 Ağustos cuma günü aşırı sıcakların etkisiyle klima kullanımı ve sanayi tüketimi ile 700 milyon kilovat-saatlik tüketime ulaşıldığını bu rakamın tarihde ‘enerji kullanım rekoru’ olduğunu söyledi. Böylelikle ortalama fiyatı 15 kuruş olan 1 kilovat-saat elektriğe, cuma günü 105 milyon lira harcamış olduk.

Haberin Devamı

Artış yüzde 13.6
Bakan Yıldız, Türkiye’de ilk kez 34 bin megavatlık kurulu güçten elde edilen önceki gün 700 milyon kilovat saatlik enerji tüketimiyle rekor kırıldığını vurgulayarak, şöyle konuştu: “Aylık artış yüzde 13.6’yı aştı. Enerji tüketim rekoru aşırı sıcak giden havalar nedeniyle klima kullanımı ve sanayicinin üretiminden kaynaklanıyor. 6 Ağustos’ta Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en fazla elektrik tüketiminin olduğu günü yaşadık. Yaklaşık 34 bin megavat’ civarında bir güçtü. Türkiye’de şu ana kadar bir rekor. Bunu bir simge olarak söylememiz lazım.”
Son kez ikaz ediyorum
Vatandaşlara da bir mesaj vermek istediğini dile getiren Bakan Yıldız, şu bilgileri verdi: “Kayıp kaçaklarla ilgili olarak lütfen tarımsal alanda ve gerekse abonelerin kaçak kullanmalarını son kez ikaz ediyorum. Bununla ilgili olarak hem devlet hem de kul hakkı olduğunu söylemek istiyorum. Lütfen, elektriklerini kullansınlar ama, ücretlerini ödesinler. Türkiye’nin gelişimi için diğer vatandaşlara hizmet götürülmesi için, kayıp-kaçağın önlenmesi önemlidir. Türkiye ve enerji sektörü buna parelel olarak büyüyor. Büyümeyi sıhhatli olarak yapmamız açısından bunları bir kez daha hatırlatıyorum. Rekor noktaya gelişimiz hem kilima hem de sanayideki kullanımdan kaynaklandı. Bu Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ulaşılmış en yüksek rakam.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!