200 futbol kulübü Anadolu’ya 35 milyon dolar katkı sağlayacak

Güncelleme Tarihi:

200 futbol kulübü Anadolu’ya 35 milyon dolar katkı sağlayacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2010 00:00

Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Seçim Aydın, bu yaz 200 futbol takımının Anadolu şehirlerinde kamp yapmayı seçtiğini belirterek, “Anadolu turizmine 35 milyon dolarlık katkı olacak” dedi.Hanife BAŞ

Haberin Devamı

FUTBOL kulüplerinin haziran ayı sonunda başlayan kampları ve kendi aralarındaki turnuvaların Anadolu’da turizme 35 milyon dolarlık katkı yapması bekleniyor. Ankara Kızılcahamam, Bursa, Bolu, Kartepe, Sapanca ve Isparta gibi şehirler kamplarda öne çıkıyor.
200 takımın kampı
Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Seçim Aydın, eylül ayı başına kadar çeşitli şehirlerde kamp yapan ve yapacak olan kulüplerin turizme katkısının 35 milyon doları bulacağını söyledi. Bu yaz 200’ün üzerinde futbol takımının Anadolu şehirlerinde kampı seçtiğini belirten Aydın, “Başta Turkcell Süper Lig ve Bank Asya Ligi’ndeki futbol kulüpleri olmak üzere Ortadoğu ve Asya’dan futbol takımları gelecek. Oteller, ulaşım ve takımlar için gelenleri kattığımızda turizme ciddi katkıları olacak” dedi.
Seçim Aydın, Azerbaycan, Katar, Gürcistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi ülkelerden takımların da Türkiye’yi kamp yapmak için seçtiğini aktararak, “Kamp yapacak 200 takımı, 400’e çıkartmak istiyoruz. Bu yıl dört büyük takım yurtdışında kamp yapacak. Ancak onlara da teklif götürülüyor. 35 milyon dolarlık geliri de 60 milyon dolara çıkartmak istiyoruz” diye konuştu.
Seçim Aydın, kamp hareketliliğini görünce dernek olarak Anadolu Jet’le de proje geliştirdiklerini dile getirerek, şunları söyledi: “Anadolu Jet’le projede 14 uçuş noktasında, 26 yurtiçi noktada başlayıp turnuva düzenlenen yerlere ekler olacak. Kamp yapan takımlar aralarında turnuvalar düzenliyor.”

Haberin Devamı

30 kulüp Kartepe’ye yöneldi

KOCAELİ Kartepe, yeni futbol kampı merkezlerinden biri oldu. The Greenpark Hotels & Resorts, yaz aylarında futbol takımlarının kamplarına evsahipliği yapıyor. Otelin Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, Kartepe’de geçen yıl 37 takımı ağırladıklarını, bu yıl da 30 futbol takımını ağırlaycaklarını söyledi. Üstündağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizde kamp yapan takımlardan şampiyon da çıkıyor. Bursaspor bizde geçen yıl kamp yaptı. Kamp yapan takımlardan Sivasspor da bir önceki yıl ikinci olarak ligi bitirmişti.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!