Duble yol itirafı

Güncelleme Tarihi:

Duble yol itirafı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2010 10:50

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, son dönemde duble yollarla gelen şikayetler üzerine Hüriyet yazarı Erdal Sağlam'a bir açıklama yaptı. Yıldırım, yaşanan sıkıntıların farkında olduklarını, sıkıntıların en önemli nedeninin, “çok hızlı duble yol yapmak olduğunu” söyledi.

Haberin Devamı

Dünya standartlarına göre, normal olarak yılda 200-250 kilometre duble yol yapıldığını ama kendilerinin yılda 1.500 kilometre duble yol yaptıklarını hatırlatan Bakan Yıldırım, şimdi ise asfaltlama çalışmaları yapıldığı için sıkıntı çekildiğini söyledi.

Erdal Sağlam'ın yazısının tamamı için tıklayın

Bunun siyasi bir tercih olduğunu, normal hızla yaptıkları takdirde mevcut duble yol ağına bu sürede ulaşılamayacaklarını bildiklerini belirten Bakan, kendi iktidarlarına kadar toplam 6 bin 100 kilometre duble yol varken kendi iktidarlarında 11 bin 700 kilometre yol yaptıklarını, 2012 sonuna kadar 2 bin 500 kilometre daha yol planlandığını, toplam 21 bin kilometre duble yola kavuşulacağını kaydetti ve şimdi sıranın yolların kalitesinin artırılmasına geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

TALİMAT VERDİM, İŞ AKIŞI GECEYE KAYDIRILACAK

Binali Yıldırım, Karayollarına talimat verdiğini, duble yollardaki sıkıntıların hafifletilmesi için, hafta sonlarında trafiğin yoğun olduğu güzergahlarda işlerin hafifletilip akışa daha fazla imkan vermeye, gece çalışmalarını da artırmaya çalışacaklarını söyledi.

İşaretleme ve uyarılarla ilgili bazı eksiklikler olduğunu kabul eden Bakan Yıldırım, bu konuda da yine daha  dikkatli olunması talimatı verdiğini söyledi.

Özet olarak duble yollarla ilgili yaşanan sıkıntıları bildiğini, ancak asfaltlama ile yolların kalitesini düzeltme aşamasında oldukları için zorunlu bir süreç yaşadıklarını kaydeden Bakan Yıldırım, pratikte sıkıntıları azaltmak için çaba sarfettiklerini ifade etti. Bu arada Bakan Yıldırım, bundan 7 yıl önceki duble yolların öncesindeki durumu hatırlatarak, “vatandaşlar tek yolda gidildiğinde eskiden ne kadar sıkıntılar yaşandığını görüyorlardır” şeklinde konuştu. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!