Tekzip Metni

Güncelleme Tarihi:

Tekzip Metni
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2010 00:00

Tekzip Metni

14.07.2010 tarihli Hürriyet gazetesinin manşetinde yayınlanan yazı sadece kişilik haklarıma krşı gerçekleştirilmiş bir saldırı değil aynı zamanda gazetecilik mesleği adına da üzüntü verici bir durumdur. zira temelinde araştırmacılık unsuru barındırması gereken bir gazete haberinin asparagas kıvamında Türk kamuoyuna sunulmuş olmasından önce ben ve ailem sonra da adı geçen yayın kuruluşu derin yaralar almıştır.
Haberin Devamı

Şirket hisselerinin çoğunluğuna sahip olduğu iddia edilen TİMİNCİ ailesinin, ben Tayfun Ergun TİMİNCİ dahil hiçbir ferdinin aslında ortak bile olmadığı bilgisine ulaşmak bir gazeteci için bu kadar zor olmasa gerekir. Her cümlesi gerçek dışı olan iftira dolu satırlar yanında biricik eşimin resmini yayınlamak suretiyle ailevi değerlerime saldıran beni ve ailemi kamuoyu nezdinde küçük düşürmeyi amaçlayan ve bu bilinci içinde barındıran bir yazıyı tirajı bu kadar yüksek bir gazetede yayınlamadan önce detaylarını araştırmak gereğinin dahi hissedilmemiş olması esefle karşılanacak bir tutumdur.

Ben Tayfun Ergun TİMİNCİ ve Tayfun Liman ve Depoculuk İşletmeleri, İnşaat, Turizm, Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Swiss FE Çelik AG firması ile hiçbir irtibatı bulunmamaktadır. Adı geçenler Swiss FE Çelik AG firmasını kurmamışlar, hiçbir zaman bu şirketin ortağı veya yöneticisi sıfatını taşımamışlar ve anılan şirketi borsaya kote ettirerek işlem yapmamışlardır.

Yine 14 Temmuz 2010 tarihli Hürriyet Gazetesinin ilk sayfasındaki "Görkemli düğün çok konuşulmuştu" "Swiss FE Çelik AG ve Tayfun Liman İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Timinci iki yıl önce Çeşme Sheraton Otel'de müteahhit Bedri Yeşilmen'in kızı Pelin Yeşilmen'le evlenmişti" ifadesi de ailemize yapılan manevi bir hakarettir ve gerçekler çarptırılmıştır.

Zira açıklandığı gibi Tayfun E. Timinci hiçbir zaman için Swiss FE Çelik AG'nin Yönetim Kurulunda yer almamıştır. Kendisinin bu şirketle ilgisi bulunmamaktadır. Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Tayfun Liman ve Depoculuk İşletmeleri, İnşaat, Turizm, Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin de adı geçen Swiss FE firması ile hiçbir ilgisi yoktur.

Bu haberi yapan, yazan, basan, altında imzası bulunan, yayınlanmasında katkısı olan herkesin manevi değerlerden yoksun kişiler olduğuna inandığım gibi bu tavrın "basın özgürlüğü" ilkesi içinde barınabilmesi de, böyle bir yaklaşımın hukuki himaye görebilmesi de mümkün değildir.

Belirtilen durum karşısında bu asılsız ve mesnetsiz yazının, Basın Kanununun 14. madde hükmü çerçevesinde tüm hukuki ve cezai talep ve başvuru haklarım saklı kalmak kaydıyla tekzip metnimizin aynı sahife ve sütunda yayınlanması suretiyle düzeltilmesini talep ve rica ederim.

Tayfun Ergun TİMİNCİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!