150 milyon dolar yatırıyor, İzmir’de 200 metreye çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

150 milyon dolar yatırıyor, İzmir’de 200 metreye çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2011 00:00

İzmir’de 3’üncü projesine imza atan Folkart Yapı, İzmir Bayraklı’da 150 milyon dolar yatırımla inşa edeceği ‘Folkart Towers’ projesi ile Avrupa’nın 5’inci en yüksek ikiz kulesini hayata geçirerek.

Haberin Devamı

40’ar katlı Folkart Towers 200 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin de ikinci en yüksek kuleleri olmaya aday. 30 ayda tamamlanması planlanan projenin inşaatında bin kişiye istihdam sağlanacak.

37 milyon dolar

Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, ortalama metrekare birim fiyatlarının 2 bin 500 dolar olduğunu belirterek, arsanın özelleştirme idaresinden 2010 yılında yapılan ihaleyle yaklaşık 37 milyon dolara satın alındığını söyledi. Sancak “Folkart Towers toplam 27 bin metrekarelik alan üzerinde 150 bin metrekare kapalı inşaat alanı ile 40 katlı iki kule olarak inşa ediliyor. Var olan en son teknolojiler kullanılarak tasarlanan projemiz rezidans, ofis katları, alışveriş alanları ve seyir terası ile İzmir’in önemli merkezlerinden biri olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

İzmir’deki binaların yüzde 60-65’inin gece kondu olduğunu hatırlatan Sancak, önümüzdeki 20-25 yıl içinde bu bölgede büyük bir kentsel dönüşüm yaşanacağını söyledi. Bu değişimin en önemli aktörlerinden biri olmak için yatırımlara devam ettiklerini ifade eden Sancak, şunları söyledi: “İzmir ciddi büyüme potansiyeli olan bir şehir. Özellikle İzmir-İstanbul otoyolu bittiğinde buranın ekonomisi hem şehir içinde hem yazlık bölgelerde ciddi bir ivme yakalayacak. İzmir’e 500 milyon dolar yatırım yapma planımız var bu proje yatırım planlarımızın sadece bir parçası. Bayraklı, İzmir’in tam ortasında en önemli noktalarından birisi haline geldi. Havalimanına 15 dakika. Burası ileride Manhattan, Maslak gibi bir görüntüye kavuşacağını düşünüyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!