150 milyon dolar harcandı, tamamen Türk eli değen ilk otel oldu

Güncelleme Tarihi:

150 milyon dolar harcandı, tamamen Türk eli değen ilk otel oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2011 00:00

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yatırımı ISR Holding tarafından gerçekleştirilen Hazar Denizi manzaralı beş yıldızlı Hilton Bakü Oteli Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katıldığı törenle açıldı.

Yaklaşık 150 milyon dolarlık yatırımla Koray Yapı Endüstrisi ve ISR tarafından yapımı gerçekleştirilen Bakü Hilton, Türk müteahhitleri tarafından yapılan ilk otel olma özelliği taşıyor.
4 ay önce tamamlandı
Koray Yapı Endüstrisi ve Ticaret Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Zeynel Abidin Erdoğan, “2009 başlarında yapımına başladığımız 5 yıldızlı Bakü Hilton, programından 4 ay önce tamamlanarak Türk müteahhitlik sektörünün başarılarının devamına katkıda bulundu” diye konuştu.
309 oda bulunuyor
Bakü Hilton’un, şehrin ticaret merkezinin tam kalbinde, Bakü Havalimanı’na 30 kilometre uzaklıkta, Hazar Denizi sahil şeridinde yer aldığını ifade eden Zeynel Abidin Erdoğan, şunları söyledi: “İki bodrum kat ve zemin dahil 25 kata sahip olan Bakü Hilton, 2 bin 871 metrekare zemine oturuyor. Toplam inşaat alanı 48 bin 100 metrekare olan otel 309 odaya sahip. Bakü Hilton Oteli’nin ikinci ve üçüncü katları toplantılar ve sergi fonksiyonalarını karşılamak için tasarlandı. 1000 metrekarelik geniş bir fuaye fonksiyonuna sahip olan bu katta, toplam 553 metrekarelik toplantı salonları ve 650 metrekarelik ve 600 kişi kapasiteli bir balo salonu bulunuyor. Otelin dördüncü katı ise teknik kat olarak tasarlandı.”
Azerbaycan bayrağı
Zeynel Abidin Erdoğan, Bakü Hilton Oteli’nin en büyük özelliklerinden birinin de binanın dış cephesinin geceleri Azerbaycan bayrağının renkleri ile aydınlatılarak ayrı bir görünüm kazanması olduğunu vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!