Türk Telekom günde 3 TL’ye interneti her eve sokacak

Güncelleme Tarihi:

Türk Telekom günde 3 TL’ye  interneti her eve sokacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2010 00:00

Türk Telekom ‘Her Eve İnternet’ uygulamasıyla tüm vergiler dahil günlük 3 TL’ye interneti başlatıyor.

Türk Telekom Operasyon Başkanı Celalettin Dinçer, son bir yılda 2.8 milyon genişbant internet (ADSL) abonesinin 8 megabit hız sunan tarifeye geçtiğini belirterek, kırsalda da büyükşehirlerdeki hıza ulaşıldığını aradaki dijital uçurumun kalktığını söyledi. Son 4 yılda fiber optik kablo ağlarını yüzde 30 büyüttüklerini dile getiren Dinçer, “2009 yatırımımız 2 milyar 470 milyon TL oldu. İnternet bağlantı hızlarını da devamlı artırıyoruz. 2010’da en düşük hız 1 megabit oldu. 2005’te 33.6 gigabit olan yurtdışı çıkış kapasitesi 2010 yılının mart ayında 435 gigabite çıktı. Amacımız interneti daha geniş kitlelerle buluşturmak. Türkiye,’de kişi bazında penetrasyon istediğimiz seviyede değil. Hane halkı olarak ise hanelerin yüzde 40’ına ulaştık” dedi.
6.5 milyon ADSL’li
Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan ise, Türkiye’de mart ayı sonu itibariyle ADSL kullanıcısı sayısının 6.5 milyona yaklaştığını belirterek, “Bu yeterli değil.  Hedefimiz her haneyi internetle tanıştırmak. Her Eve İnternet’le bunu başaracağız. 16 milyon sabit hat abonesi var. Bunların hepsine ulaşmak istiyoruz” dedi. Erem Demircan, hız arttıkça kapasite kullanımının da arttığını dile getirerek, şunları anlattı: “Geçen yıl ocak ayında abone başına kullanım 6.5 Gigabayt oldu. Bugün ise 11 gigabayt seviyesine gelindi. Türkiye, ADSL’de 2005-2009 yılları arasında penetrasyon artışında Avrupa’da birinci, dünyada ikinci ülke oldu. İnternet ücretlerinde de Avrupa’da dördüncü en ucuz ülke konumunda.”
Günlük 3 TL’ye ‘Her Eve İnternet’ paketini toptan internet servis sağlayıcılarına ve onlar aracılığıyla müşterilerine ulaştıracak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!