TSE Başkanı’nın oğluna 37 bin kişilik düğün

Güncelleme Tarihi:

TSE Başkanı’nın oğluna 37 bin kişilik düğün
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2010 00:00

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı ve Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, oğlu Serhat’ı nişanlısı İrem Karacığan ile görkemli düğünle evlendirdi. Düğüne 37 bin kişi katıldı, 43 büyükbaş hayvan kesildi.

Haberin Devamı

3 çocuk babası Tahir Büyükhelvacıgil, kendilerine ait Konya’daki Zade Yağları Fabrikası’nda çalışan oğlu 25 yaşındaki Serhat’ı, Konyalı Fatih Karacığan’ın kızı İrem’le evlendirdi. Düğün, 26 bin 700 metrekare kapalı alanı olan Konya Tüyap Fuar Alanı’nda yapıldı.

Düğün yemeğinden kareler / Foto-Galeri

Davetliler, dün saat 08.00’den itibaren Fuar Merkezi’ne girdi. Yaklaşık 37 bin davetiyenin dağıtıldığı düğüne katılanlara ikram edilmek üzere 43 büyükbaş hayvan kesilip 2 ton pirinç kullanılarak yemek hazırlandı.

KONYA'DA İLK KEZ OLUYOR

Devetlileri kapıda karşılayan ve tek tek tokalaşan Tahir Büyükhelvacıgil, “Herkesin başımızın üstünde yeri var. Türkiye’nin dört bir yanından misafirlerimizi ağırlıyoruz. Bu bizim mutlu günümüz. Herhalde bu kadar büyük bir düğün de Konyamız’da ilk kez oluyor. Biz burada bir geleneği yaşatıyoruz. Zengin- fakir ayrımı olmadan herkes aynı masada yemeğini yiyor, her kesimden insanlar kucaklaşıyor. Herhalde sadece Konya'da var bu gelenek. Yiyenler de çok  memnun oldu. Yiyenler şifa, afiyet ve sağlık bulur inşallah" dedi.

Haberin Devamı

Büyükhelvacıgil duygularının sorulması üzerine de “Oğlumun mürvetini görüyorum. Tüm dostlarımla biraradayım” diye konuştu.

Düğüne, aralarında Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya milletvekilleri, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, BDDK Başkanı Tevfik Bilgin de katıldı.

Düğün gece de Dedeman Otel’in balo salonunda devam etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!