1’e 5 dağıtanlar olur sonra züğürt ağaya dönersiniz

Güncelleme Tarihi:

1’e 5 dağıtanlar olur sonra züğürt ağaya dönersiniz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2010 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu popülizm yapmakla suçladı ve “1’e 5 dağıtanlar olur ama sonra ‘züğürt ağa’ya dönersiniz. Ortaya reçeteyi de koyacaksınız. ‘Sen git biz gelelim, sonra nasıl yapacağız görürsün.’ Yok öyle 25 kuruşa simit” dedi.

Haberin Devamı

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir süredir yoksulluk ve işsizlikle mücadele konularındaki sözlerini ‘siyasi popülizm’ olarak niteleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TİM Genel Kurulu’nda ilk kez karşılaştığı Kılıçdaroğlu’nu ihracatçıların önünde bir kez daha ‘popülist’ olmakla itham etti. Başbakan Erdoğan, popülizmin çok ciddi bir siyaset hastalığı olduğunu ve etkisinin de hiç bir zaman lokal kalmadığını belirterek, “Biliyorsunuz 1’e 5 dağıtanlar olur, 1’e 2 dağıtanlar olur ama ondan sonra Züğürt Ağa’ya dönersiniz” dedi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kendinize göre bazı tespitler, teşhisler yaparsınız, hele bu siyasette  çok daha kolaydır. Geçmişte bu siyaseti yaşadık. Bu çirkin siyasetten bu millet çok çekti. 70’lerin siyaseti bu, Türkiye’ye bir şey kazandırmaz. Ne aldatan olacağız, ne aldanan olacağız. Gerçekçi olacağız. Yapamayacağınızı vadetmeyeceksiniz. Yapacağınızı söyleyeceksiniz ama söylerken ortaya reçeteyi koyacaksınız. ‘Ben şu, şu, şu  şekilde gerçekleştireceğim’ diyeceksiniz. Efendim, ‘Sen git de biz gelelim de ondan sonra biz nasıl yapacağız görürsün.’ Yok öyle 25 kuruşa simit. Eğer vatanını seviyorsan, milletini seviyorsun bunu şimdiden söylersin. Hükümet bu gerçekçi yaklaşıma kulak ardı yapıyorsa milletim, sandığa geldiğinde hesabı sorar. Bundan hiç endişen olmasın.”
İhracatta başarılıyız
Başbakan Erdoğan, 2002 yılı sonunda Türkiye’nin toplam ihracatının 36 milyar dolar olduğunu anımsatarak, 2008 sonunda yaklaşık 4 kat artışla bu rakamı 132 milyar dolara çıkardıklarını söyledi. Küresel krize rağmen 2009 yılında 102 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildiğine dikkati çeken Erdoğan, “Dünyadaki gelişmeleri izlemeyenler,  dünyada nasıl bir fırtınanın estiğini, bu fırtınanın dünya ekonomilerini nasıl  kasıp, kavurduğunu görmeyenler, ihracattaki düşüşü farklı yerlere çekmenin çabası içine giriyorlar” dedi.
Modern hırsızlık yaptılar
“Bu ülkede karşılıksız para basılmış mıdır? Basılmıştır” diye soran Başbakan Erdoğan, karşılıksız para basmanın millete kazandırdığı bir şey olmadığını vurguladı ve “Bunu adı, ‘modern hırsızlıktır’ Vatandaşın cebindeki paranın çalınmasıdır” şeklinde konuştu. Erdoğan, şunları söyledi: “Ne yaptılar? Akşam yattılar sabah bir sıfır koydular. 1 liraya girdiğimiz tuvalete 1 milyona girer hale geldik. Bunları bu millete  yaşatmadılar mı? Eskiden milyoner dediğiniz zaman akla zengin gelirdi, tuvalet milyonerleri çıktı bu ülkede.”

Haberin Devamı

İşsizlik için köklü  tedbirler uyguladık

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erodğan, 2009 Şubat ayında işsizlik oranının yüzde 16.1 seviyesinde olduğunu, bu yılın Şubat ayında ise 1.7 puanlık bir düşüş gerçekleştiğini ve işsizliğin 14.4’e gerilediğini söyledi. Erdoğan, İşsizlik konusunda Cumhuriyet tarihinin en köklü tedbirlerini uyguladık” diye konuştu.

‘Hayırlı olsun’ dedi, eleştirdi

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanlığına seçilmesinden sonra kutlamadığı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilk defa dün Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin Genel Kurulu’nda karşılaştı. Kılıçdaroğlu ile tokalaşarak, “Hayırlı olsun” dedikten sonra kürsüye çıkan Erdoğan, bu kez yüzüne karşı eleştiriler yöneltti. Salona Kılıçdaroğlu’nun ardından giren Erdoğan, ön sırada oturanlarla tek tek tokalaştı. Erdoğan, sıra Kılıçdaroğlu’na geldiğinde başıyla selam verdi ve elini uzatarak, “hayırlı olsun” dedi. Kılıçdaroğlu da Erdoğan ile tokalaşarak teşekkür etti. Konuşmasını yaptıktan sonra yine Kılıçdaroğlu’nun yanına giderek, Mesud Barzani ile görüşmesi nedeniyle toplantıdan ayrılmak zorunda olduğunu belirten Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını beklemeden salondan ayrıldı.

Haberin Devamı

Tunceli’de kış günü buzdolabını ben mi dağıttım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın ‘popülizm yapıyorsun’ suçlamasına, “Popülizm bir tuzaktır, katılıyorum ama Allah aşkına söyler misiniz, Tunceli’de Allah’ın kışında buzdolabını ben mi dağıttım” diye yanıt verdi.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ‘Siyasi popülizm yapmakla’ suçlamasına Kılıçdaroğlu seçim döneminde kendi memleketi Tunceli’de dağıtılan yardımları hatırlatarak yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Sayın Başbakan çok güzel bir şey söyledi: ‘Popülizm bir tuzaktır’. Aynen katılıyorum, ama Allah aşkına söyler misiniz, Tunceli’de Allah’ın kışında buzdolabını ben mi dağıttım” dedi. Erdoğan’ın sürekli ‘bardağın dolu tarafından’ bahsettiğini de söyleyen Kılıçdaroğlu AK Parti’nin yaptığı her şeyin yanlış olduğunu iddia etmediklerini belirterek, bozuk bir saatin bile günde iki kez doğruyu gösterdiğini, sekiz yıldır görevde olan AK Parti iktidarının da mutlaka bazı doğruları hayata geçirdiğini ifade etti. Doğru kararlar alındığında parlamentoda buna destek verdiklerini de söyleyen Kılıçdaroğlu, Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Sayın Başbakan diyor ki, ‘Paramız  çok değerli.  Elbette ülkemizin parası değerli olmalı, ama paraya değer katan üretimdir, sıcak para değildir. Ben istihdam yaratmayan büyüme kavramını AKP hükümeti ile gördüm. Büyüme var, ama istihdam yaratmıyor. Nasıl bir büyüme anlayışıdır bu?.”
Erdoğan’ın geçmişte karşılıksız para basılmasından şikayet ettiğini de hatırlatan Kılıçdaroğlu, bunun önlenmesi için yasa çıkarının da Bülent Ecevit hükümeti olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İhracatçıyı ülkenin yıldızı yaparız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ithalatın giderek arttığını, Türkiye’nin geçmişte ürettiği birçok ürünü artık dışarıdan satın almaya başladığını kaydetti. Merkez Bankası’nın yasası gereği “Fiyat istikrarıyla çelişmemek kaydıyla hükümetin büyüme ve istihdam politikalarını desteklemesi gerektiğini” ifade eden  Kılıçdaroğlu, ancak hükümetin sağlıklı bir büyüme ve istihdam politikası olmadığı için bunun hayata geçirilemediğini iddia etti. İhracatçılara “Artık yeni bir yol açmak zorundasınız” diye seslenen Kılıçdaroğlu, bu yeni yolda ihracatçıyı ülkenin yıldızı konumuna getirmenin de CHP’nin boynunun borcu olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, istihdam üzerindeki vergi yüklerinin kaldırılmasının zorunlu olduğunu, CHP’nin bunu gerçekleştirileceğini belirtti. Kılıçdaroğlu, kayıt dışı ekonomi, bürokrasi, kamu alımlarında yerli üretimin artırılması gibi konulara ilişkin önerilerini de anlattı. Kılıçdaroğlu, “İşsizlik, toplumun huzuruna konulan temel bir dinamittir. Yoksulluk bir dinamittir. Diyarbakır’ın Bağlar semtinde bir kamyonunu üzerinden ekmek dağıtılırken, çamurlar içinde ekmek almak için debelenen kadınlar varsa orada siz terörü engelleyemezsiniz, orada işsizlik varsa, çocuklar yatağa aç giriyorsa  terörü engelleyemezsiniz” dedi.

Haberin Devamı

Şandır: Küresel güçlerin oyununa gelmeyelim

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da, TİM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, yeni dünya düzeninde “Türkiye’ye ve Türk dünyasına barikat görevi yüklemek isteyen küresel güçlerin oyununa gelinmemesi” gerektiğini dile getirdi. Şandır, “Üretimi merkeze almayan bir ihracat, yabancının parasıyla yabancının ürününü tüketen ara malı kullanılarak yapılan bir kalkınma modelinin bizi yeni yüzyılın ilk çeyreğinde küresel güç yapmaya yetmeyeceğini bilmemiz lazım” dedi.

Büyükekşi: Acı patlıcan olduk, bizi krağı çalmıyor

TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 17’inci genel kurulda, tek aday olarak girdiği seçimde yeniden başka seçildi. 61 ihracatçı birliğinden gelen 374 TİM delegesi oy kullandı. Genel Kurul çerçevesinde ayrıca, her sektör kendi içinden 1’er kişiyi de 24 kişilik TİM Sektörler Konseyine seçti. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracatın ithalatı karşılama oranının yeni dönemin en temel istikrar çıpası olması gerektiğini kaydetti. “Peki bir taraftan enflasyonu kur baskısı ile kontrol altında tutarken öte yandan ihracatı nasıl artıracağız” diye soran Büyükekşi, şöyle devam etti: “Büyümeyi ithalatla değil ihracatla sağlamanın bir yolunu bulacağız. Ama (özgün ve yaratıcı bir yol) diye söze başlayarak ihracatçıların cam fanus içine  alınarak özel ihtimamla beslenmesini önermiyoruz. Biz acı patlıcanlara döndük bizi kırağı çalmıyor. Soğukta donmuyor, sıcakta pişmiyoruz. Arzumuz üzerimize düşen görevi daha iyi yapmak ve bu muhteşem ülkeyi dünyanın en güçlü ekonomilerinden birisi haline getirmeye katkıda bulunmak. İhracat açısından bunun önündeki engel nedir? diye sorduğunuzda ihracatçıların yüzde 68’i temel engelin kur olduğunu ifade ediyor. Talebimiz rekabetçi bir seviyede öngörülebilir ve istikrarlı bir Türk Lirasıdır.”
Büyükekşi, “Somut önerimiz ihracat noktasındaki gelir akışının en düşük maliyetlerle kamu tarafından heç edilmesidir. Bir kur istikrar fonu kurulmasını öneriyoruz” dedi.

Türkiye’yi ithalat cennetine çeviren Merkez Bankası

DEVLET Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’yi ithalat cennetine çeviren, Türkiye’de üretimi, istihdamı azaltan  sorumlunun Merkez Bankası ve uyguladığı yanlış faiz politikası olduğunu ileri sürdü. Bir şeyler yapalım dendiğinde Merkez Bankası’nın bağımsızlığının ortaya konduğunu kaydeden Çağlayan, Merkez Bankası’nın faiz politikasının yanlış olduğunu kendisinin 8 yıldır gündeme getirdiği ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!