İsrail gerdi dolar 1.58 TL’ye çıktı, borsa yüzde 1.54 düştü

Güncelleme Tarihi:

İsrail gerdi dolar 1.58 TL’ye çıktı, borsa yüzde 1.54 düştü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2010 00:00

İsrail saldırısı ile gerilen piyasalarda tansiyon yükseldi. Diğer ülkelerde para ve sermaye piyasaları sakin bir gün gün geçirirken, Türkiye’de dolar, 1.58 TL’ye kadar çıktı. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) ise yüzde 1.54 oranında değer yitirdi.

Haberin Devamı

ABD ve İngiltere tatildi
ABD ve İngiltere’de piyasaların şehitlerini anma günü olan Memorial Day (Anma Günü) nedeniyle kapalı olduğu, haftanın ilk iş gününde, uluslararası piyasalar güne İspanya tedirginliği ile başladı. Piyasalar temkinli ama sakin bir gün geçirirken, Türkiye’de, gün İsrail gerginliği ile başladı. Yüzde 2’nin üzerinde kayıpla açılan İMKB 100 endeksi, ilk seans içinde 53.907 puana kadar geriledi.  İlk seansı 54.015 puandan, yüzde 0.03’lük düşüşle tamamlayan borsada gün sonunda kayıp yüzde 1.54 oldu. Kapanış ise 54.384 seviyesinden gerçekleşti. Borsa analistleri, “İsrail’le ilgili gelişmeler olmasaydı güne hafif artıda başlanacaktı” dedi.  Bankalararası piyasada geçen cuma günü kapanışta 1.56 TL’den işlem gören dolar ise, bu sabah aynı piyasada açılışta ilk işlemlerde 1.58 TL’ye kadar tırmandı. Biraz da Euro/dolar paritesindeki oynaklığın etkisiyle yükselişe geçen dolar, öğle saatlerine doğru aynı piyasada 1.5775 seviyesinden işlem gördü. Serbest piyasada kapanış 1.5740 TL’den oldu.
Faiz yüzde 9’a tırmandı
Dün yaşanan gelişmeler faizde de hareketliliğe neden oldu. Bono piyasasında cuma günü kapanışta yüzde 8.95 valörlü kapanışta yüzde 8.97 olan 25 Ocak 2012 vadeli gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 9.05 seviyesine çıktı. Merkez Bankası’nın açıklamasıyla faiz yeniden yüzde 9’un altına inerek 8.95 seviyesine geriledi.

Haberin Devamı

  

İSRAİL'E TAKSİM'DE PROTESTO / FOTO GALERİ

BİNLERCE KİŞİ TAKSİM'DE TOPLANDI / WEB TV 

SALDIRI ANINDAN İLK KARELER           

İSRAİL HELİKOPTERİNDEN SALDIRI ANI / WEB TV
               
İŞTE SALDIRI ANI / WEB TV 

İSRAİL OPERASYON ÖNCESİ FOTOĞRAFLARI YAYIMLADI

SALDIRIDAN ÖNCE GEMİNİN İÇİNDEN FOTOĞRAFLAR

İSRAİL KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE BÜYÜK ÖFKE / WEB TV

İŞTE O SICAK SAATLERİN TAMAMI / WEB TV 

ABD BAYRAKLI TEKNEYİ DE BASTILAR / FOTO GALERİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!