THY'nin rötarı perişan etti

Güncelleme Tarihi:

THYnin rötarı perişan etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2010 10:42

Türk Hava Yolları (THY)' nın New york-İstanbul seferini yapan TC- JJA kuyruk tescilli Boeing-777 tipi uçak Türkiye saati ile dün sabah saat 09:30 İstanbul’da olması gerekirken arıza nedeniyle 15 saat rötarla gece 00:30’da Atatürk Havalimanı’na geldi.

Haberin Devamı



TÜRK Hava Yolları’nın (THY) New York-İstanbul seferini yapan uçağının kalkıştan hemen önce elektrik sistemi arızalanması üzerine, sefer 15 saat gecikmeyle yapılabildi. Dün sabah saat 09.30’da İstanbul’da olması gereken uçak bugün saat 00.30 sıralarında İstanbul Atatürk Havalimanı’na geldi. Yolcular, ABD'de rötar yüzünden bir saat uçağın içinde havalandırmalar çalışmadan bekletildiklerini, rötar nedeniyle sıkıntılı anlar yaşadıklarını söyledi.

THY’nin New York-İstanbul seferini yapan TC- JJA kuyruk tescilli Boeing-777 tipi uçağı, John F. Kennedy Havalimanı’ndan ABD saati ile 17.45’te (Türkiye saatiyle 23.45’te) kalkış için 242 yolcusunu alarak kapılarını kapattı. Kalkıştan hemen önce pilot, “Yerdeki sistemden elektrik alamıyoruz” anonsu ile uçakta teknik bir arıza meydana geldiğini yolculara duyurdu.

Haberin Devamı

Arıza giderilmeye çalışırken yolcular bir saat uçak içinde bekledi. Arıza elektrik sisteminden kaynaklandığı için havalandırma çalışmadı ve yolcular sıkıntılı anlar yaşadı. Arızanın giderilmesi için parça değişmesi gerektiği anlaşıldı. Uçuş ekibinin mesaisi de dolduğu için yolcular uçaktan indirilerek, havalimanına yakın bir otele yerleştirildi.

Yolcular götürüldükleri otelden memnun kalmazken THY Basın Müşavir Ali Genç, zorunlu olarak bu oteli tercih ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Uçağımız tam kalkış sırasında yerdeki jeneratörden elektrik alamayınca sistemde arıza olduğu anlaşıldı. Parça değişmesi gerektiği için bu zaman süresinde uçuş ekibinin de mesaisi dolmuş oldu. Bu nedenle yolcularımızı uçaktan alıp otele götürdük. Havalimanı kent merkezine 50 kilometre uzaklıkta. 242 yolcumuzu bir arada tutabilmek için havalimanının hemen yanındaki bu otel tercih edildi. Eğer yolcularımızı kent merkezine götürsek birkaç otele bölmüş olacaktık ve biraz daha fazla gecikme yaşayacaktık.”

Yolculardan Selin Barlas uçak içinde uzun süre havasız kaldıklarını belirterek, “Çoluk çocuk havasızlıktan perişan olduk” dedi. İzmir’deki bir konferansa katılmak için Türkiye’ye gelen New York City Üniversitesi öğretim üyesi Profesör Elena Frangakis-Syrett de “Havalandırma çalışmıyordu. Biz isyan edince kapıları açmak zorunda kaldılar. Uçaktan çıkarıldık. Hem buraya geç geldik hem de İzmir’e gideceğim uçağı kaçırdım. İzmir’de konferansa katılacaktım” dedi.

Haberin Devamı

GECİKME NEDEN KAYNAKLANDI?

THY Basın Müşavirliğin’den alınan bilgiye göre kalkıştan kısa bir süre önce uçağın elektrik sistemlerinde bir arıza meydana geldiği belirtilirken, yolcuların uçakta bekletilmesinin ise John F. Kennedy Havalimanı’ndaki güvenlik nedeniyle uzadığı kaydedildi. THY yetkilileri yolcuların otellere yerleştirildiğini ve arızanın giderilmesinden sonra da yine aynı uçakla Türkiye’ye getirildiği ifade edildi. THY yetkilileri ise otel ile olarak yaptıkları açıklamada," Havalimanı kent merkezinden çok uzakta. En yakın olan bu otele yolcularımızı götürmek zorunda kaldık. Aksi takdirde kent merkezine götürsek gecikme daha da uzayacaktı“ denildi

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!