THY 570 sefer iptal etti

Güncelleme Tarihi:

THY 570 sefer iptal etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2010 13:33

AVRUPA hava sahasını etkisi altına alan İzlanda'daki yanardağının oluşturduğu toz bulutları nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) bugün dahil 570 sefer iptal etti. Bu kül cehenhemi havayolu şirketlerine toplamda günlük olarak 200 milyon dolara mal oldu.

Haberin Devamı

İŞTE HAVAYOLLARI ŞİRKETLERİNİN ZARARLARI

İngiliz British Airways günlük kayıp 10 milyon sterlin

Birleşik Arap Emirlikleri havayolları Emirates günlük kayıp 11 milyon dolar

Alman Hava Yolları Lufthansa krizin ilk gününden bu yana 25 milyon dolar zarar etti

Fransız - Hollanda havayolu şirketi Air France - KLM günlük 35 milyon euro,

ABD Havayolları günlük kayıplar

Delta Airlines (DAL) - 10.4 milyon dolar

United Airlines  (UAUA) - 8.4 milyon dolar

American Airlines (AMR) - 7.6 milyon dolar  

Continental Airlines (CAL) - 5.6  milyon dolar

US Airways Airlines (LCC) - 3.7 milyon dolar

570 SEFER İPTAL

Avrupa hava sahasını etkisi altına alan İzlanda'daki yanardağının oluşturduğu toz bulutları nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) bugün dahil 570 sefer iptal etti.

THY Basın Müşaviri Ali Genç, gerekli önlemlerin alındığını söyleyerek “Orta ve Kuzey Avrupa'da birçok ülke hava sahası kapandı. Açık olan Güney Avrupa'ya ek sefer düzenleyerek yolcularımızın mağduriyetini önlemeye çalışıyoruz” dedi.

İç hat, Amerika, Ortadoğu ve Uzakdoğu uçuşlarının normal olarak devam ettiğine dikkat çeken Genç, “Toz bulutları nedeniyle hava sahası kapanınca 15 Nisan'da 20, 16 Nisan'da 100, 17-18 Nisan ve bugün 150'şer sefer iptal etmek zorunda kaldık. Toplam 570 sefer iptal edildi. Gelişmeleri an ve an takip ediyoruz. Gerekli bilgilendirmeler internet sitesi, çağrı merkezleri ve satış ofisleri üzerinden yapılıyor” diye konuştu.

Yolcuların iptal edilen uçuşlarla ilgili değişikleri ek ücret alınmadan yapıldığını söyleyen Genç, “Bu konuda yolculara gerekli kolaylığı gösteriyoruz. Bilet ve tarih değişikliği için gerekli değişiklikle ücret farkı alınmadan yapılıyor. Avrupa'da gidilecek nokta eğer kapalıysa alternatif yakın bölgelere uçuş önerisinde bulunuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

GEMİ SEFERLERİ DE AKSADI

Avrupa'da hava trafiğini felç eden kül bulutu yüzünden uçuşlarda yaşanan aksaklıklar, kruvaziyer turizmine de sıçradı. Kruvaziyer turizminin önemli gemilerinden 2 bin 76 yolcu kapasiteli ‘Splender Of The Seas’in çıkış noktası olan İtalya'nın Venice limanına bir çok turist ulaşamadı. Rezervasyonları olduğu halde yolcularının büyük bölümünü alamayan dev transatlantik, kalkışını bir gün erteledi. Yarın Kuşadası Limanı'na demirlemesi planlanan gemiyi bekleyen esnaf ve yer hizmeti verecek acenteler sıkıntıya girdi.
Küllerin hava trafiğini olumsuz etkilemeye devam etmesi halinde bir çok gemi turunun birleştirilmesinin veya ertelenmesinin gündeme gelebileceği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!