Gizli zamma hükümet el koydu

Güncelleme Tarihi:

Gizli zamma hükümet el koydu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2010 14:48

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, kontörden TL'ye geçiş konusunda operatörlerin gizli zam yaptığı yönünde bilgilerin kendilerine ulaştığını ve bunları ihbar kabul ettiklerini söyledi. Yıldırım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) araştırmalarını sürdürdüğünü anlattı.

Haberin Devamı

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) üyeleri ve gazetecilerle biraraya geldiği toplantıda soruları yanıtlayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2005 sonunda Türk Telekom'un yüzde 55'inin blok halinde satışıyla, yüzde 45'inin kamuda, yüzde 55'i özel sektörde bulunduğu yapı oluştuğunu, daha sonra yüzde 15'lik kısmının halka arzı şeklinde satıldığını anlattı. Yıldırım, şuanda kamunun elinde yüzde 30'luk hisse olduğunu belirterek, "Bundan da belirli bir miktarın, henüz karar verilmedi miktarına, halka arz şeklinde özelleştirilmesi düşünüyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı çalışma yapıyor. Hariri'nin gelmesiyle gündeme gelen bir konu değil. Hangi oranda, hangi yöntemle yapılacağı konusu görüşülmeye devam ediyor. Hariri Grubu'nun bir teklifi var, 'Bize yüzde 10 kadar hisse blok halinde verilirse, biz ona belirli bir prim vermek suretiyle talibiz' diye" dedi.

Haberin Devamı

MARMARAY 2010 SONU İTİBARİYLE TAMAMLANACAK

Üçüncü köprü ile ilgili çalışmaları tamamladıklarını aktaran Yıldırım, üçüncü köprü ve onun çevre yolları bağlantı yollarının, 1992 yılında Devlet Planlama tarafından yatırıma alınmış bir proje olduğunu, yatırım programına teklif edildiğini ve o günden bu yana üzerinde çalışma yapıldığını kaydetti. Yıldırım, bundan sonraki süreci yakında açıklayacaklarını ifade ederek, "Orada da adım atacak bir noktaya geldik. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili daha fazla detayı kamuoyuyla paylaşacağız" diye konuştu.

Yıldırım, Marmaray'ın birim fiyatlarla yapılan bir proje olduğunu bildirerek, burada gecikmenin ana unsurunun arkeolojik kazılar olduğunu kaydetti. Arkeolojik kazıların bittiğini ve çalışmaların hızlandığını söyleyen Yıldırım, projenin şu anda yüzde 59'unun bittiğini, 2010 sonu itibariyle projeyi tamamlamayı hedeflediklerini dile getirdi.

GİZLİ ZAMMA EL KOYDU

Kontörden TL'ye geçiş konusunda değien Yıldırım, bunun vatandaşın lehine bir uygulama olduğuna belirterek, operatörlerin gizli zam yaptığı yönünde bilgilerin kendilerine ulaştığını ve bunları ihbar kabul ettiklerini, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) araştırmalarını sürdürdüğünü anlattı.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eae283f018fbb8f89ce94b

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM'IN TOPLANTISINDA 'GBT' KRİZİ

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde basın mensupları ile buluştuğu toplantıda gazetecilerin GBT uygulamasından geçirilmesi gerginliğe neden oldu.

Toplantı öncesi basın mensupları ilk olarak çalışma ofisinin bahçesindeki güvenlik sisteminden, sonra da kapıdaki polisler tarafından "Genel Bilgi Taraması"ndan (GBT) geçirildi. Basın mensupları, kapıda bekletilmelerine neden olan uygulamayı anlamaya çalışırken, GBT uygulamasından sonra içeri girmeyi başaran basın mensupları Bakan Yıldırım'a uygulamaya ilişkin sitemlerini bildirdi.

Haberin Devamı

ÖZÜR DİLEDİLER

Gazetecilerin olaya tepki gösterirken Bakan Yıldırım'ın da yardımcısına, kapıdaki görevlilere "basın mensuplarını çok sıkmamaları" talimatını vermesi de dikkatlerden kaçmadı.

Öte yandan toplantı başladığı sırada ise EGD Başkanı Celal Toprak, yapılan uygulamadan dolayı gazetecilerden özür dileyerek, "Sanıyorum bir daha burada toplantı yapmayız diye düşünüyorum" dedi. Bunun üzerine Bakan Yıldırım da, "Bu mekana girişte yaşanan bazı olumsuzluklar olduğunu buraya gelince öğrendim. Bu arzu etmediğimiz birşey ama artık gereğini yapacağız. Buraya tekrar gelmeme kararını da erken vermeyin. Buradaki uygulamanın doğrusu Başbakanlık'ın bir uygulaması olduğunu düşünmüyorum. Oradaki görevlinin kendi inisiyatifinde biraz maksadını aşan tasarrufudur diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!