Tavşanlı leblebisi sütle karıştı, ‘Lebsalep’ oldu

Güncelleme Tarihi:

Tavşanlı leblebisi sütle karıştı, ‘Lebsalep’ oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2010 00:44

KÜTAHYA’nın Tavşanlı ilçesi Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri leblebi tozundan salep tadında içecek üreterek hem Proje Tabanlı Beceri yarışmasında dereceye girdi hem de leblebi için yeni pazar alanı yarattı.

Aldığı bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen Proje Tabanlı Beceri Yarışmasının Turizm Hizmetleri Yarışma Grubunda “Lebsalep” projesiyle Kütahya 1’incisi olan Tavşanlı Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri, Eskişehir’de gerçekleştirilen yarışmada da bölge 2’ncisi oldu. Proje danışmanı Yiyecek İçecek Hizmetleri öğretmeni Duygu Ergül rehberliğinde, öğrenciler Ayşe Aydın, Zeynep Aydın ve Seda Bal, Tavşanlı leblebisini Türk turizmine kazandırmak amacıyla salep benzeri bir içecek üretmeyi planladı. Arkadaşlarıyla Tavşanlı’nın kalite ödüllü leblebisini sütle karıştırıp nefis bir içecek elde ettiklerini belirten Ayşe Aydın, bu içeceğin de beğenilerek dereceye girmesinden mutluluk duyduklarını söyledi. Çalışmalarında, salebin ham maddelerinden orkidenin yok edilmesinin önüne geçmeyi de planladıklarını anlatan Aydın, şöyle konuştu: “Salebe benzer olan ama yöresel lezzetleri de barındıran bir proje hazırlamak istedik. Özellikle kış aylarında tercih edilen içeceklerden olan salebin leblebiyle birleştirilmesinden oluşacak lezzetleri denedik. Ortaya hoş kokulu ve aromalı bir içecek çıktı. Okuldaki alan derslerimizden öğrendiğimiz şekilde sütlü bir içecek üretmeye çalıştık.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!