‘Tivibu’ ile TV ve sinemayı web’e taşıdı, 5.9 milyon ADSL abonesini hedefledi

Güncelleme Tarihi:

‘Tivibu’ ile TV ve sinemayı web’e taşıdı, 5.9 milyon ADSL abonesini hedefledi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2010 00:00

TTNet’in WEB Tv hizmeti Tivibu, 61 televizyon kanalı ve filmlerin internet üzerinden 1 lira karşılığında izlenmesini sağlayacak. TTNet Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, “İlk etapta 5.9 milyon olan genişbant internet abonelerinin bu servisten yararlanmasını hedefliyoruz. Gelir beklentisi abone sayısına paralel olacak” dedi.

Haberin Devamı

GENİŞBANT internet (ADSL) servis sağlayıcısı TTNet, yeni başlattığı Web TV hizmeti ‘Tivibu’yla televizyon yayıncılığı ve film izlemeye yeni bir boyut getirdi. TTNet, 1 TL’den başlayan fiyatlarla, TV yayınları ve filmlerin internetten izlenmesini sağlayacak. Web TV’nin tanıtılması için düzenlenen toplantıda konuşan TTNet Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Tivibu ile 61 kanalın ayda 1 TL’den başlayan fiyatlarla izlenebileceğini belirterek, ilk etapta 5.9 milyon olan genişbant internet abonelerinin bu servisten yararlanmasını hedeflediklerini ve gelir beklentisinin abone sayısına paralel olacağını söyledi.
Zaman ve mekandan bağımsız
Yeni servisleriyle sinema ve televizyonun zaman ve mekandan bağımsız hale geldiğini aktaran Yılmaz, “Tivibu, yeni vizyonumuz çerçevesinde sunduğumuz bir hizmet. Bu yıl içinde TTNet ses, IPTV (internet televizyonu), mobil hizmetlerini vermeye başlayacağız. Tivibu için bütün televizyon kanallarıyla anlaştık onlara yeni bir mecra açmış olduk. Filmlerle ilgili de yedi Hollywood stüdyosuyla görüşüyoruz. Dördüyle anlaşma sağladık” dedi.
Tekrar ve durdur izle
Tahsin Yılmaz, Tivibu’nun sürekli gelişen bir platform olacağını dile getirerek, şunları anlattı: “Web TV’de ‘tekrar izle’, ‘durdur izle’ özellikleri de bulunuyor. ‘Seç izle’ özelliğiyle yerli ve yabancı filmler, popüler diziler, belgeseller, çocuk, yaşam ve eğlence programları gibi içeriğe ulaşma imkanı var. İlk etapta TTNet müşterilerinin hizmetine sunulacak. Diğer abonelere de daha sonra hizmet verilebilecek. Tivibu’nun 3G modem üzerinden çalışması ve farklı telefon modellerinde uygulama olarak indirilmesi üzerinde de çalışıyoruz.”
1 TL’den başlıyor
TTNet Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Onuk ise, 2010 ve sonrasında tüm iletişim ihtiyaçlarına cevap verecek entegre servisler üzerinde çalıştıklarını dile getirerek, şu bilgileri verdi: “Tivibu.com.tr’den program masaüstüne indirilerek abone olunabiliyor. Standart üyelik 1 TL’den başlıyor. Standart Plus üyelik için ise 4 TL ödeniyor. 30 Nisan’a kadar Tivibu üyesi olan TTNet aboneleri, 1 Mayıs’tan itibaren 31 Aralık’a kadar Standart Paket için 1 TL, Standart Plus Paket için 4 TL ödeyecek. Kirala-İzle serivisinde yer alan film fiyatları da lansman kampanyası süresince 50 kuruş ile 3 TL arasında değişiyor.”

Haberin Devamı

Kota aşımında haber verilecek

Haberin Devamı

TTNET Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Onuk, televizyon yayınları ve filmlerin webten izlenmesini sağlayan ‘Tivibu’ servisiyle ilgili merak edilenleri şöyle açıkladı:
Tivibu’dan şu anda TTNet aboneleri yararlanabiliyor. İleride diğer abonelere de açılacak.
Yerli ve yabancı birçok TV kanalına ulaşılıyor. Programlar, yayınlanma tarihinden itibaren bir hafta boyunca istenilen zamanda, istenilen yerden, istenildiği kadar izlenebiliyor.
Canlı TV yayınını durdurma, tekrar kalınan yerden izleme imkanı veriyor.
Geniş video içeriği sunuyor.
ShortsTV, Trace, i-Concerts,C-Music, Body in Balance, My Zen gibi TV kanalları Türkiye’de ilk defa Tivibu’da yayınlanıyor.
Kota aşımında abonelere haber verilecek.
Bu hizmet legal, yasal içeriği destekliyor.
Yüksek çözünürlükte yayın için çalışılıyor.
Streaming tabanlı uygulamayla indirme olmuyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!