134 dakikamız ‘akıllı’

Güncelleme Tarihi:

134 dakikamız ‘akıllı’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2014 01:03

TURKCELL Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, “Artık TV’den çok akıllı telefonların başında zaman geçiriyoruz. Bu süre günde 134 dakika” dedi.

Haberin Devamı

TURKCELL, dünyada 25 milyar dolarlık bir sektöre ulaşan yazılım alanında ‘yerli’ harekatına kalktı. ‘Geleceği Yazanlar Projesi’ ile özellikle genç nesile ulaşmayı amaçlayan Turkcell’in Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, “2013 yılında 90 milyar uygulama indirildi. Bu gerçekten inanılmaz bir rakam. Araştırmalar gösteriyor artık akıllı telefon ekranının karşısında geçirdiğimiz zaman TV’nin karşında geçirdiğimiz zamanı geçti. Bir günde TV’de 111 dakika geçirirken, akıllı telefonlarla 134 dakika zaman geçiriyoruz” dedi.

HAYAT KOLAYLAŞIYOR

2018’de 100 milyar dolarlık bir rakama ulaşması beklenen yazılım sektörünün Türkiye’de gelişmesi için proje ürettiklerini anlatan Kuruöz, özellikle kişilerin hayatını kolaylaştıracak yazılımlar üzerinde durduklarını belirtti. Geleceği Yazanlar Uygulama Maratonu isimli sosyal sorumluluk proejesi kapsamında 600 yazılımcının değerlendirildiğini anlatan Kuruöz, “Tüm başvurulardan sonra 60 fikir değerlendirilmeye alındı. Bunların 45’i projelendirildi ve 8 finaliste ulaşıldı” dedi.
Kuruöz, şöyle konuştu: “Kullanıcılardan en çok ilgi gören projeyi Silikon Vadisi’ne götüreceğiz. Ayrıca tüm finalistlerimize destek vereceğiz.”

Finale kalan 8 proje

Haberin Devamı

Akıllı Lokasyon: Akıllı Lokasyon Platformu, iBeacon protokolüne sahip cihazlar aracılığı ile mikro lokasyon tespiti yapmayı sağlayan yazılım geliştirme kiti ve başkalarının da üzerinden yazılım geliştirebilmesi için API sunan bir platform.
Pinicate: Pinicate, mobil kullanıcılarının yakınında olan olaylardan haberdar olmasını sağlıyor.
Miko ve Dodo’nun Maceraları: İpad’e özel olarak Türkçe hazırlanan “Miko ve Dodo’nun Maceraları”, 0-5 yaş arası çocuklar için eğitici oyunlar ve etkileşimli hikayeler içeren bir çocuk gelişim uygulaması.
Bozuk Yol: Telefonun sensörleri ve GPS desteği ile arabada giderken bozuk yolları tespit eder ve uyarı veriyor.
Akıllı Anahtar: Evin ya da işyerinin kapısını bir kamera ve telefonun ürettiği kare kod yardımıyla uzaktan kilitleyip açmaya yarayan bir uygulama.

Jüri özel ödülü alan uygulamalar:
Pogitive: Mobil, tablet ve web sitesi aracılığı ile sosyal medya üzerinden bir haber dağıtım uygulama.
Kan Bağım: Kan veya trombosite ihtiyaç duyan ve bağışlamak isteyenler için geliştirilmiş proje.
Sosyal Karınca: sosyal sorumluluk etkinliklerini tek bir kanaldan görmeyi, katılmayı ve takip etmeyi sağlayan bir uygulama.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!