İşçiler yine hayatı durduracak

Güncelleme Tarihi:

İşçiler yine hayatı durduracak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2009 14:48

Türk-İş Başkanlar Kurulu olağanüstü toplandı ve 8 Ocak, 15 Ocak ve 22 Ocak'ta çalışmama hakkını kullanma kararı aldı. AKP il binaları önünde basın açıklamaları yapacak olan Türk-İş, diğer emek ve meslek örgütlerini davet ederek bir dizi miting yapmayı kararlaştırdı.

Haberin Devamı

Çalışma hayatında yaşanan gerilim devam ediyor. İşçi, hükümete sesini duyurmak için 3 gün çalışmama hakkını kullanacak. Türk-İş’e bağlı işçiler; 8, 15 ve 22 Ocak tarihlerinde; üç Cuma üst üste; işe gitmeyecek. AKP il merkezleri önünde kitlesel basın toplantıları yapılacak; diğer emek ve meslek örgütleriyle bir dizi miting düzenlenecek.

Başbakan Erdoğan’ın ‘tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmem’ diyerek eylemdeki Tekel işçilerinin taleplerinin karşılanmayacağı mesajından sonra, bugün olağanüstü toplanan Türk-İş Başkanlar Kurulu bir dizi karar aldı.

Türk-İş, Başbakan Erdoğan’ı işçilere ve onların sendikalarına karşı dostça yaklaşmaya; onların istek ve taleplerine karşı duyarlı olmaya çağırdı. 30 Aralık’ta alınan ‘sürekli eylem’ kararı gereği 8 Ocak, 15 Ocak ve 22 Ocak’ta çalışmama hakkının kullanılacağı duyuruldu. 

Haberin Devamı

AKP il merkezleri önünde kitlesel basın açıklamaları yapılacağı; diğer emek ve meslek örgütleriyle bir dizi miting düzenleneceği bildirildi.
İşte bugünkü Türk-İş Başkanlar Kurulu bildirisinde yer alan notlar:

- TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu 2009 yılını çalışanlar açısından  “tüm zamanların en kötü yılı” olarak tanımladı; tüm bu yaklaşımların 2010 yılında da devam etmesi halinde, Türkiye’deki toplumsal dengelerin daha da bozulacağı uyarısında bulundu.
-2821 sayılı Sendikalar; 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Yasası değiştirilmeden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, toplu sözleşme yetkisi alan sendikaları ilan ettiği İşkolları İstatistiklerinde yöntem değişikliği; çalışma yaşamında kaos yaratır. Öncelikle çalışma hayatını düzenleyen yasalarda değişiklik yapılmasını istiyoruz.
- Eylemlerimiz, 8 Ocak, 15 Ocak, 22 Ocak tarihlerinde “çalışmama hakkımızı kullanarak” ve AK Parti il binaları önündeki kitlesel basın toplantılarımızla sürecektir.
- TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu,  TÜRK-İŞ Yönetim Kurulunun belirleyeceği tarih ve yerlerde diğer emek ve meslek örgütlerinin de davet edilmesiyle geniş katılımlı bir dizi miting düzenlenmesine karar vermiştir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!