Doğan Grubu'ndan açıklama

Güncelleme Tarihi:

Doğan Grubundan açıklama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2009 16:58

Doğan Grubu, son dönemde bazı yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

Haberin Devamı

"Medya etiği ve yayıncılık ilkeleri ile ilgisi olmayan bazı yayın organlarının, Grubumuz aleyhindeki maksatlı yayınları devam etmektedir.

Doğan Grubu, yasa ve düzenlemelere uygun olarak sermaye piyasalarını ilgilendirmesi muhtemel her türlü gelişmeyi KAP (Kamuoyunu Aydınlatma Platformu) vasıtasıyla kamuoyu ve yatırımcılar ile paylaşmaktadır.

Bunun üzerine yapılması muhtemel spekülasyonların kim(ler) tarafından yapıldığının saptanması, en başta Doğan Grubu’nun arzusudur.

Umuyor ve diliyoruz ki, bu spekülasyonların arkasında, KAP açıklamaları dışında, kasıtlı haber ve yorumları ile hisse fiyatlarının dalgalanmasını sağlayan gruplar çıkmaz.

Sermaye Piyasası Kurulu, Grubumuz hisselerinin kim(ler) tarafından alınıp satıldığını yakından takip etmektedir.

Haberin Devamı

Burada yasa ve düzenlemelere aykırı bir durum varsa, hiç şüphesiz Sermaye Piyasası Kurulu bunu tespit edecek ve sorumlular hakkında yasal işlem yapacaktır.

Husumet duyguları ile yapılan yayınlar, muhatabına değil, yatırımcılara zarar verecektir. İlgili yasa ve düzenlemelere aykırı olarak, yalan, yanlış ve kasıtlı haber ve yorum yapanların bu konuyu anlamasını umuyor, aksi halde hukuki sonuçlarına katlanmaları gerekeceğini hatırlatmayı görev biliyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!