OECD ülkelerinde işsizlik oranı yükseldi

Güncelleme Tarihi:

OECD ülkelerinde işsizlik oranı yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2009 17:00

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) bölgesinde işsizlik oranı Ekim ayında yüzde 8,8'e yükseldi.

Haberin Devamı

OECD'den bugün yapılan açıklamaya göre, Eylül ayında yüzde 8,7 olan OECD bölgesindeki işsizlik oranı Ekim ayında yüzde 8,8'e çıktı. Eylül ayında yüzde 9,8 olan Avro Bölgesi'ndeki işsizlik oranı ise Ekim ayında bu seviyesini korudu. Ekim ayında OECD bölgesinde işsizlik oranı geçen yıl aynı döneme göre yüzde 2,3 yükselirken, Avro Bölgesi'nde ise bu oran yüzde 1,9 arttı.

Dünyanın ikinci büyük ekonomisi Japonya'da Eylül ayında yüzde 5,3 olan işsizlik oranı Ekim'de yüzde 5,1'e gerilerken, Ekim ayı itibariyle yıllık bazda bu orandaki artış yüzde 1,3 oldu. Fransa'da Eylül ayında yüzde 10 olan işsizlik oranı Ekim ayında yüzde 10,1'e çıkarken, Almanya'da Eylül ayında yüzde 7,6 olan işsizlik oranı Ekim'de yüzde 7,5'e geriledi. İtalya'da Eylül ayında yüzde 7,8 olan işsizlik oranı, Ekim ayında yüzde 8'e çıktı. Ekim ayı itibariyle yıllık bazda Fransa'da işsizlik oranı yüzde 2, Almanya'da yüzde 0,4 ve İtalya'da yüzde 1 artış gösterdi.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de ise Ekim ayında yüzde 10,2 ile 26 yılın en yüksek seviyesine çıkan işsizlik oranı Kasım ayında yüzde 10'a, Kanada'da Ekim'de yüzde 8,6 olan işsizlik oranı Kasım'da yüzde 8,5'e ve Avustralya'da Ekim'de yüzde 5,8 olan işsizlik oranı da Kasım ayında yüzde 5,7'ye geriledi.
ABD'de Kasım ayı itibariyle yıllık bazda işsizlik oranı yüzde 3,2 ve Kanada'da da bu oran yüzde 2,1 yükseldi.

İngiltere'de ise Ağustos ayında yüzde 7,8 olan işsizlik oranı, aynı ay itibariyle geçen yıla göre yüzde 1,9 arttı. OECD bölgesinde Ekim ayında İspanya yüzde 19,3 işsizlik oranıyla ilk sırada yer alırken, İrlanda'da bu oran yüzde 12,8 ve Slovakya Cumhuriyeti yüzde 12,2 oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!